Evenimentul Zilei > Politica > Ultimele modele ale rachetelor PATRIOT, în România. Precizările făcute de Adrian Țuțuianu
Ultimele modele ale rachetelor PATRIOT, în România. Precizările făcute de Adrian Țuțuianu

Ultimele modele ale rachetelor PATRIOT, în România. Precizările făcute de Adrian Țuțuianu

Ministrul Apărării Naţionale, Adrian Ţuţuianu, a declarat miercuri că se urmăreşte cumpărarea unor sisteme moderne de rachetă Patriot, arătând că în luna noiembrie s-ar putea face o plată în contul achiziţiei.

"Vom urmări achiziţia unor echipamente moderne. (…) Proiectul este în stadiul de analiză. Suntem interesaţi pentru dezvoltarea în România a unor facilităţi de producţie. Este încă prea devreme pentru a intra în detalii", a spus Ţuţuianu, într-o conferinţă de presă. 

El a subliniat că România urmăreşte achiziţionarea celei mai moderne configuraţii a sistemului Patriot. 

Ţuţuianu a precizat că vor exista un acord între Guvernul României şi cel al SUA şi o lege specială în Parlament pentru achiziţia de sisteme Patriot, precizează Agerpres

"Este nevoie de aprobarea Congresului. Va fi un acord între Guvernele României şi SUA. Vom promova o lege specială în Parlament. (…) Apreciem ca undeva la sfârşitul lunii octombrie să putem avea un rezultat final pe care să-l comunicăm opiniei publice, iar în noiembrie am putea face o plată în contul achiziţiei", a arătat ministrul Apărării.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: