Mircea Bornescu: "Argentina e favorita mea, are jucători extraordinari"

Mircea Bornescu: "Argentina e favorita mea, are jucători extraordinari"

Mircea Bornescu, portarul echipei Rapid, crede că elevii lui Diego Armando Maradona pot câştiga Campionatul Mondial.

Mircea Bornescu, portarul echipei Rapid, şi-a petrecut ultimele zile de vacanţă urmărind partidele de la Cupa Mondială de fotbal din Africa de Sud. De la începutul acestei săptămâni, jucătorii echipei din Giuleşti şi-au reluat pregătirile pentru noul sezon.

Într-un interviu acordat EVZ, Bornescu a mărturisit că naţionala Argentinei este favorita sa la turneul final şi le dă dreptate celor care critică mingea oficială a competiţiei, Adidas Jabulani.

"Vuvuzelele sunt enervante"

Ne puteți urmări și pe Google News

EVZ: Mircea, ce impresie ţi-au lăsat partidele disputate până acum la Cupa Mondială? Mircea Bornescu: Sunt jocuri echilibrate, ca dovadă că, în afara Germaniei, nici o echipă nu s-a impus foarte clar. Nici măcar Argentina. Totuşi, argentinienii sunt favoriţii mei la acest turneu final. Au cea mai valoroasă echipă, cu jucători extraordinari în toate compartimentele.

Aproape toţi portarii de la turneul final s-au plâns de mingea oficială a competiţiei, Adidas Jabulani...Am avut ocazia să testez şi eu această minge. Într-adevăr, este foarte dificilă, ia traiectorii ciudate şi te poate păcăli oricând. Probabil că a fost concepută special pentru a le face viaţa grea portarilor şi a se marca, astfel, cât mai multe goluri.

Totuşi, gafele portarilor Angliei şi Algeriei au fost comise din cauza acestei mingi? Poate că au fost şi derutaţi de minge, dar cred că principala vină o poartă ei. Probabil că nu s-au concentrat suficient sau au fost prea siguri pe ei, că altfel nu înţeleg cum de au primit acele goluri.

Vuvuzelele îţi plac? Daaa, foarte mult (n.r. - râde). Serios vorbind, sunt enervante rău de tot. Dacă dai sonorul la televizor mai tare, îţi fac capul calendar. Îţi dai seama ce e pe stadioanele din Africa de Sud, dacă la televizor se aud aşa cum se aud...

Ca fotbalist, te afectează să evoluezi într-o asemenea atmosferă? Uşor nu este, dar te concentrezi asupra jocului şi probabil că nu mai iei în seamă zumzăiala aceea. Când eşti pe teren, te detaşezi de tot ce e în jur.

Altfel, ce-ţi propui cu Rapid în viitorul sezon? O echipă ca Rapid nu se poate bate decât pentru câştigarea titlului sau a Cupei României. Oricum, nu mai concep să ratăm cupele europene.