Evenimentul Zilei > International > SUA înarmează România! Cea mai temută armă americană, recent folosită cu succes
SUA înarmează România! Cea mai temută armă americană, recent folosită cu succes

SUA înarmează România! Cea mai temută armă americană, recent folosită cu succes

Mai multe avioane de luptă de tip MQ-9 Reper, care pot fi controlate fără pilot, vor fi trimise în România, anunță Forţele aeriene americane, conform unui comunicat de presă.

Dronele vor fi trimise la baza 71 aeriană Câmpia Turzii din România, pentru misiunea al cărei scop este promovarea stabilității și securității în regiune, dar și consolidarea  relației cu aliații NATO.

„Această misiune, care va începe din Ianuarie 2020, a fost puternic coordonată cu Guvernul României. A fost concepută astfel încât să promoveze stabilitatea şi securitatea din regiune şi să consolideze relaţiile dintre aliaţii NATO şi partenerii europeni”, se arată în comunicatul de presă, conform Defence-Blog.com.

„Pentru promovarea acestor interese, Forțele aeriene ale S.U.A. din Europa, componenta aeriană a Comandamentului European al Statelor Unite, vor opera aeronave fără pilot MQ-9 Reaper, de la Baza Aeriană 71 Câmpia Turzii, România, ca expresie vizibilă a eforturilor americane de a spori stabilitatea regională și participarea la diferite exerciții militare din regiune”, mai spune comunicatul USAFE, mai spune sursa citată.

În atacul împotriva generalului Soleimani, armata SUA a folosit o dronă de tip MQ-9 Reaper.