Evenimentul Zilei > Actualitate > Putin transmite o undă de șoc în întreaga lume. Noua armă va face Rusia invulnerabilă
Putin transmite o undă de șoc în întreaga lume. Noua armă va face Rusia invulnerabilă

Putin transmite o undă de șoc în întreaga lume. Noua armă va face Rusia invulnerabilă

Industria de armament rusă dă o nouă lovitură senazațională, stârnind îngrijorare în rândul potențialilor inamici.

E vorba de un sistem revoluționar care va face Rusia practic invulnerabilă în fața unui atac.

După ce a sădit sănânța discordiei în NATO vânzând sistemul antirachetă S-400 Turciei, Putin dă din nou lovitura cu ajutorul inginerilor ruși.

Potrivit agenției TASS, Rusia va încheia anul viitor dezvoltarea unui system innovator de rachete antiaeriene S-500. Anunțul era cumva de așteptat, pentru că rușii nu ar fi vândut niciodată un sistem de rachete performant Turciei dacă nu aveau un as în mânecă.

S-500, un sistem fără egal în lume

Potrivit declarațiilor făcute de Andrei Yudin, adjunctul comandantului forței aerospațiale, Andrei Yudin, ziariștilor de Krasnaya Zvezda (oficiosul Ministerului Apărării din Rusia). Rusia intenționează sî folosească modelul S-500 în următorii 25 de ani, ceea ce demonstrează că experții ruși cred cu tărie că potențialii inamici nu vor reuși în acest interval să dezvolte rachete capabile să depășească sistemul defensiv rusesc. „Trebuie spus că lucrările privind dezvoltarea sistemului de apărare aeriană mobilă S-500 și a rachetelor anti-balistice sunt programate să fie finalizate în 2021”, a spus generalul.

Și vicepremierul rus Yuri Borisov a că S-500 este deja în teste și că se lucrează la pregătirea producției în serie.

O rază de acțiune mai mare decât a oricărui sistem similar

La rândul său, ministrul adjunct al Apărării din Rusia, Alexei Krivoruchko, a declarat că specialiștii militari au fac, încă de anul trecut, teste ale unor rachete sol-aer fără egal din lume. Aceste rachete sunt special concepute  pentru noul sitem de apărare antiaeriană S-500.

Concomitent, Rusia pregătește un mare număr de specialiști să opereze noul sistem la Academia Militară a Forțelor Aeriene din Tver.

Noul sistem de rachete rusesc are o rază de acțiune de 481,2 km, cu 80 km mai mult decât orice sistem de rachete existent.

Ultima teorie a conspirației. Biden va fi președinte cu numele, dar puterea o iau alții

Profeția cruntă a savantului lui Biden. Ne paște o altă pandemie, mai ucigașă

Vor urma trei zile de întuneric!? Profeția din interiorul Bisericii Catolice cutremură lumea