Putin a adăugat că Rusia şi-a informat din timp partenerii cu privire la planurile de a lansa o campanie de raiduri aeriene în Siria, operaţiune despre care a subliniat că a fost minuţios pregătită, scrie EFE, citată de Agerpres.

Întrebat despre posibilitatea ca Rusia să desfăşoare trupe la sol în Siria, Putin a exclus această opţiune. „Nu intenţionăm să o facem, iar prietenii noştri sirieni ştiu foarte bine acest lucru”, a indicat preşedintele rus.

În pofida demonstraţiei de forţă a Rusiei în Siria, liderul de la Kremlin a apreciat că Rusia nu a intrat într-o cursă a înarmării cu statele occidentale. „Nu este vorba despre o cursă a înarmării, ci de faptul că armele moderne se perfecţionează şi se schimbă. În alte ţări această evoluţie este chiar mai rapidă. Din acest motiv trebuie să ne adaptăm”, a explicat preşedintele rus, după ce au apărut numeroase relatări că Rusia testează în Siria noi tipuri de arme.

În acelaşi timp, Ministerul rus al Apărării a anunţat că forţele aeriene ruse au atacat în ultimele 24 de ore 63 de obiective aparţinând grupărilor teroriste din Siria în provinciile Hama, Latakia, Idleb şi Raqa, fiind lovite efectiv 53 de poziţii ale acestor grupări, un centru de comandă, patru tabere de instrucţie şi şapte depozite de muniţii.

Armata rusă susţine că, în urma interceptării comunicaţiilor dintre combatanţii grupării jihadiste Statul Islamic, a constatat o stare de 'panică ce se amplifică' în rândurile acestora, la 12 zile după începerea raidurilor aeriene ruse.

Ministerul rus al Apărării a mai anunţat că s-au înregistrat progrese în discuţiile purtate cu Washingtonul pentru evitarea unor incidente nedorite în spaţiul aerian sirian între avioanele ruse şi cele ale coaliţiei antijihadiste conduse de SUA.