Evenimentul Zilei > International > PUTIN: „Rusia trebuie să fie gata să răspundă acțiunilor agresive ale NATO”
PUTIN: „Rusia trebuie să fie gata să răspundă acțiunilor agresive ale NATO”

PUTIN: „Rusia trebuie să fie gata să răspundă acțiunilor agresive ale NATO”

Președintele Vladimir Putin a declarat că Rusia trebuie să se pregătească foarte bine pentru a putea răspunde unor acțiuni agresive ale Alianței, la granițele sale.

Într-un mesaj adresat Parlamentului rus, Putin a criticat Vestul pentru că refuză să „construiască un sistem se securitate colectivă” împreună cu Rusia.

NATO își întărește retorica agresivă și acțiunile agresive de lângă granițele noastre. În aceste condiții, avem datoria de a acorda o atenție specială pregătirii, pentru a ne atinge obiectivul de întăririi trupelor de apărare a țării”, a spus el.

Trei noi divizii

Luna trecută, Moscova a anunțat planuri de a crea trei noi divizii pentru a contracara „acțiunile periculoase” militare, de la frontierele sale.

Liderul de la Kremlin susține că principala ameninţare la adresa securităţii internaţionale este, acum, terorismul, iar comunitatea internațională trebuie să evite greșelile din trecut, inclusiv lipsa de unitate şi diferenţele ideologice.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a explicat, însă, că este nevoie de dialog politic cu Rusia, în special în Consiliului NATO-Rusia, pentru a reduce tensiunile. „Este important să discutăm și să prevenim neînțelegerile, calculele greșite, spune Stoltenberg.  

Măsuri defensive

„Nu vrem un nou Război Rece. Nu vrem o confruntare cu Rusia, de aceea luăm doar măsuri defensive, care corespund obligaţiilor noastre internaţionale, inclusiv Actului Fondator NATO-Rusia”,  a mai subliniat Stoltenberg

NATO a anunțat că va trimite patru batalioane în Polonia și statele baltice (Estonia, Letonia și Lituania), într-o încercare de a preve repetarea unor acțiuni ale Rusiei, de genul anexării Crimeii din 2014.

Miniștrii Apărării din NATO vor aproba, în 7 iulie, crearea unei forțe rotative de 4.000 de militari în estul Europei

 

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: