Evenimentul Zilei > International > PUTIN a dat SEMNALUL! Al treilea RĂZBOI MONDIAL poate începe: „Da, va fi o CATASTROFĂ GLOBALĂ”
PUTIN a dat SEMNALUL! Al treilea RĂZBOI MONDIAL poate începe: „Da, va fi o CATASTROFĂ GLOBALĂ”

PUTIN a dat SEMNALUL! Al treilea RĂZBOI MONDIAL poate începe: „Da, va fi o CATASTROFĂ GLOBALĂ”

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că este pregătit să laseze arme nucleare dacă Rusia va fi subiectul unui atac cu rachete.

Într-un interviu recent, Vladimir Putin a discutat problema controversată a posibilei utilizări a armamentului nuclear de către Rusia.

„Aveți butonul nuclear, cînd sunt în joc milioane de vieți sau poate că întreagă omenire este în mâinile dumneavoastră, cum luați o astfel de decizie?”, a fost întrebat Putin.

El a răspuns că aceasta este una dintre responsabilitățile președintelui.

„În primul rând, nu noi am fost cei care au pornit asta. Lăsați-mă să vă amintesc că nu Rusia a fost prima țară în care a apărut arma nucleară, ci în SUA”, a declarat Putin.

”În al doilea rănd, nu am folosit niciodată armele nucleare. Asta a făcut SUA în Japonia. Cine poate garanta că nu se va mai întâmpla? În plus, nu suntem singurul stat nuclear”, a adăugat el.

„Dar vreau să știți, vreau ca poporul nostru să știe, că planurile noastre de a folosi arme nucleare, și sper că nu se va întâmpla niciodată, dar, teoretic, avem așa-numita „lansare sub atac”, a mai spus liderul rus.

Potrivit liderului rus, decizia de a folosi armele nucleare nu poate fi luată decât dacă sistemul lor de avertizare timpurie nu numai că înregistrează lansarea de rachete, dar oferă, de asemenea, prognoza exactă a traiectoriei.

Putin a confirmat că dacă cineva dorește să distrugă Rusia „vom avea legitimitatea de a răspunde”.

„Da, va fi o catastrofă globală, o catastrofă pentru întreaga lume”, a conchis președintele rus, conform express.co.uk.