Liderul Rusiei a afirmat, într-o ședință privată, că Rusia o să emită o monedă virtuală oficială, “CryptoRubla”, decizia fiind luată după creșterea cu 750% în ultimele 10 luni ale monezii Bitcoin.

Ministrul Comunicațiilor, Nikolay Nikiforov, este cel care a făcut publică declarația lui Putin. Demnitarul a afirmat că moneda virtuală nu poate fi „exploatată” de stat, dar va fi emisă, controlată și menținută numai de către autorități.

CryptoRublele vor putea fi schimbate cu ruble oricând, dar în cazul în care titularul nu poate explica de unde provin CryptoRublele, va fi perceput un impozit de 13%. Aceeași taxă se va aplica oricărei diferențe câștigate între prețul cumpărării și prețul vânzării.

„Declar cu încredere că rulăm CryptoRuble pentru un motiv simplu: dacă nu o facem noi, atunci după două luni vecinii noștri din cadrul EurAsEC o vor face”, a declarat Nikiforov.

„Declarația lui Putin pare să contrazică comentariile anterioare ale altor miniștri care păreau pro introducerea unei monede virtuale, dar numai cu regulamente, precum și întâlnirile recente ale președintelui rus cu Buterin și alții. Acum, odată cu declarația despre lansarea CryptoRublei, contradicția aparentă a fost clarificată”, notează CoinTelegraph.