Evenimentul Zilei > International > PUTIN a dat ordin pentru PLASAREA în ALERTĂ a Flotei Nordului, pentru exerciții militare
PUTIN a dat ordin pentru PLASAREA în ALERTĂ a Flotei Nordului, pentru exerciții militare

PUTIN a dat ordin pentru PLASAREA în ALERTĂ a Flotei Nordului, pentru exerciții militare

Preşedintele rus Vladimir Putin - comandantul suprem al armatei ruse - a dat ordin, azi, în jurul orei locale 08:00, pentru plasarea în stare de alertă maximă a Flotei Nordului, precum şi a unor unităţi separate din cadrul Districtului militar Vest şi a forţelor aeropurtate în vederea unei inspecţii surpriză.

Potrivit RIA Novosti, un anunţ în acest sens a fost făcut de ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, la Centrul Naţional de Gestionare a Apărării din Moscova.

La această inspecţie de verificare inopinată a stării de pregătire de luptă participă 38.000 de soldaţi, 3.360 de tehnică militară, 41 de nave, 15 submarine, 110 avioane şi elicoptere, a indicat ministrul Şoigu.

În acelaşi timp, comandanţilor diferitelor tipuri de arme, şefilor direcţiilor centrale din Ministerul Apărării le-au fost înmânate deja pachete cu planul viitoarelor exerciţii ce vor trebui desfăşurate în cazul acestei inspecţii surpriză.

Serviciul de presă al Districtului militar Sud a anunţat că o navă cu rachete „Daghestan” din flotila rusă din Marea Caspică a părăsit, azi, portul şi a ieşit în larg pentru exerciţii de tragere cu rachete, aplicaţii în care va fi implicată şi artileria