Potrivit Dr. Julia Shaw, psiholog criminalist la University College din Londra, fanteziile pe care le avţi cu uciderea sefului sunt de fapt un lucru pozitiv, deoarece ele dovedesc că sunteţi capabili să simţiţi empatie pentru superiori. 

Vorbind la Festivalul de Stiinţă Cheltenham, dr. Shaw a spus: „Ţintele cele mai populare sunt şeful tau, fostul tău partener – lista poate continua".  Ea a adăugat: "Desigur, majoritatea dintre noi nu comit niciodată o crimă, din fericire." 

De fapt, dr. Shaw crede că fanteziile pe care le avem unii dintre noi despre crime sunt un fel de „exercițiu de empatie“. "Fanteziile și exercițiile de empatie sunt esențiale pentru luarea unor decizii bune, mai ales în situațiile în care nu aveți prea mult timp. Deși relaţiile nu sunt destul de bune, este timpul să deveniţi empatici cu cei care credeţi că vă terorizează încercând să-i înţelegeţi".    

 "E timpul să luptaţi cu moralul, să vă verificaţi sănătatea, pentru că nu știți ce vă rezervă viitorul, și nu știți ce fel de decizii va trebui să luaţi în mare grabă", a spus  dr. criminalist. 

Shaw a vorbit și despre crimă în general și a spus că este greșit să descriem majoritatea crimelor ca ceva "rău", deoarece unii ar putea comite crime din cauza unei pierderi de control.

Potrivit NHS , un psihopat este un om considerat a avea o formă severă de tulburare de personalitate antisocială care poate duce la un  comportament impulsiv, iresponsabil și adesea criminal. Dr. John Marshall, seful secţiei de psihologie clinică la Spitalul de stat NHS din Scoţia, a făcut aceste observaţii după ce a evaluat scoţianul de 16 ani, Aaron Campbell, care a fost închis pe viaţă în luna martie pentru omorul lui Alesha MacPhail.

Declarațiile doctorului Shaw sosesc la câteva săptămâni după ce psihologul a afirmat că copiii ar trebui să fie supuși screening-ului (Screening – testul de prevenţie chiar dacă nu dai semne de boală) pentru "comportamente psihopatice" atunci când intră în contact cu serviciile de asistență.  

Criminalistul psiholog Dr. Julia Shaw, a declarat că ideea de a ucide pe alții este un fenomen comun, și a fost un răspuns complet uman.  Ea a mai  spus: "Am  făcut cercetări și am întrebat pe participanţi la studiu dacă și-au imaginat vreodată că ucid pe cineva: mai mult de jumătate dintre oameni au spus că de obicei da, au fantezii despre uciderea cuiva".