Deputaţii opoziţiei s-au retras din sală când democrat-liberala a urcat la prezidiu.

"Am solicitat ca doamna Roberta Anastase să nu mai conducă lucrările, chiar dacă preşedintele a întors legea pensiilor în parlament. Furtul la vot nu poate fi anulat", a spus vehement, de la tribună, PSD-ista Aura Vasile.

Apele nu s-au liniştit nici după o pauză de consultări, iar PNL a părăsit sala de şedinţe. I-a urmat PSD-ul. "Vom asista la lucrări de la balcon, să vedem cum o majoritate conjuncturală hotărăşte soarta românilor", a anunţat aceeaşi Aura Vasile.

Rugăminţile lui Anastase

Pe de altă parte, democrat-liberalii spun că deputaţii PSD şi PNL caută pretexte ca să încurce lucrările legislativului. "Până la urmă, legea pensiilor se întoarce în parlament, va primi votul majorităţii, deci e un pretext al PSD şi PNL să boicoteze lucrările", a sărit Elena Udrea în apărarea Robertei Anastase.
Aceasta din urmă însă nu se simte tocmai confortabil în faţa ameninţărilor opoziţiei şi le-a dat de înţeles colegilor săi de partid că nu mai e dispusă să-i acopere.

"Trebuie să fim prezenţi în plen. Vă rog din suflet, în următoarele trei săptămâni, e nevoie de fiecare. Vă rog, e vorba de patru ore din viaţa dumneavoastră pe săptămână, două ore lunea şi două ore marţea", aproape că i-a implorat ea pe deputaţii PDL, într-o întâlnire cu uşile închise.