Evenimentul Zilei > Actualitate > PSD, la opt procente de guvernul monocolor: 42%
PSD, la opt procente de guvernul monocolor: 42%

PSD, la opt procente de guvernul monocolor: 42%

PSD a crescut în cinci luni cu 11 procente, de la 31%, în februarie 2010, la 42%, în iulie.

Cifrele sunt incluse într-o analiză a formaţiunii social-democrate, prezentată joi în şedinţa Comitetului Executiv (CEx) al partidului. Pe locul doi se situează PNL, cu 25%, ceea ce înseamnă o creştere de 6 procente faţă de luna februarie a anului în curs.

Analiza relevă şi un declin accentuat al PDL, partid care, pe fondul măsurilor de austeritate luate de guvern, a scăzut de la 38% la 16%. În doar o lună, între mai şi iunie, PDL a pierdut nu mai puţin de 12 procente. Ierarhia este completată de PRM, cotat la 9%, şi de UDMR, cu un scor de 3%, dar influenţat de marja de eroare. UNPR este cotat la doar 1%.

În cinci luni, încrederea în Victor Ponta, preşedintele PSD, a crescut de la 35% la 47%, iar în Traian Băsescu a scăzut de la 45% la 18%. Crin Antonescu a capitalizat, în clasamentul încrederii, cinci procente, de la 37%, în februarie, la 42%, în iunie.

Situaţia confortabilă în opţiunile de vot l-a făcut pe Victor Ponta să declare ieri, la Alba-Iulia, că PSD îşi doreşte organizarea cât mai rapid a unor alegeri, pe care să le câştige cu un scor care să-i permită să guverneze singur. "Trebuie oferită o alternativă chiar acum. La fel de mare greşeală sau, mă rog, semn de iresponsabilitate ar fi să zici «vreau să-i dau jos pe Boc şi pe Băsescu», fără să spui ce vrei să pui în loc, doar pe principiul că orice va fi mai bine decât Boc", a spus Ponta.

Ion Iliescu: Crin Antonescu e "un puştan obraznic"

În aceeaşi şedinţă a CEx, Ion Iliescu, preşedintele de onoare al PSD, i-a dat o mână de ajutor lui Victor Ponta în a tempera pretenţiile liberalului Crin Antonescu referitoare la o alianţă preelectorală PSD-PNL.

"Eu am văzut: Antonescu are stilul lui, şi e puţin obraznic la un puştan fără prea multă experienţă politică, dar, în sfârşit, s-a tezit pe cai mari", a spus Iliescu, citat de Mediafax. Acum un an, Iliescu afirma că şi l-ar dori pe Antonescu în PSD, pentru că "este inteligent, are un discurs agreabil şi este un om decent şi fără apetenţă în îmbogăţirea personală".

Ion Iliescu a cerut PSD şi PNL să nu se lase atrase în cursa de a scoate PDL din izolarea politică. "Există o anumită manevră – şi din păcate şi lipsa de maturitate a lui Crin Antonescu şi a liberalilor – au lansat pe piaţă disputa între PNL şi PSD. Asta e nevoie acum? În loc să concentrăm întreaga bătălie politică şi să avem şi dialoguri cu liberalii?", a adăugat Iliescu.

În replică, liderul PNL, Crin Antonescu, a precizat că nu intră în "polemici de mahala" cu Ion Iliescu. "Eu mi-am spus destul de clar punctul de vedere faţă de necesitatea ca opoziţia să facă ceva acum pentru România", a precizat Antonescu.

Intenţia de vot la alegerile parlamentare:

  • PSD: 42%
  • PNL: 25%
  • PDL: 16%
  • PRM: 19%
  • UDMR: 3%

Sursa: PSD

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: