Spre deosebire de alte înfăţişări, şi deşi ieri anunţase că azi va fi la Bucureşti, la proces a ajuns chiar Gheorghe Falcă. Procesul s-a amânat pentru că şi de această dată a lipsit avocatul din Timişoara al Consiliul Local al Municipiului Arad, pe care procurorii l-au considerat drept parte vătămată.

Procesul a fost amânat pentru data de 24 octombrie. La ieşirea Gheorghe Falcă a vorbit tot timpul la telefon şi nu a dat declaraţii presei. În timpul înfăţişării din sala de judecată, în faţa Palatului de Justiţie protesta un grup format din peste 20 de tineri de la PSD Arad, care au mai protestat, în tricourile PSD şi la înfăţişarea anterioară. De această dată, tinerii social-democraţi au venit bandajaţi la cap, mâni şi picioare, simulând că şi-ar fi spart capul şi rupt mâinile şi picioarele, aluzie la scandalul în care a fost implicat primarul de Arad, Gheorghe Falcă şi liderul de sindicat din primărie, care l-a acuzat pe edilul şef că ar fi încercat să-l lovească.

“Vom continua aceste acţiuni de protest pentru că justiţia este sub dominaţia preşedintelui Traian Băsescu şi a PDL, sperăm să nu fie aşa, dat fiind că domnul primar Falcă s-a prezentat azi la Tribunal. Dorim să se clarifice odată pentru totdeauna situaţia domnului primar. Tinerii sunt bandajaţi la protest este pentru solidaritatea faţă de sindicalişti, pentru că acum două zile un sindicalist ar fi fost agresat în biroul domnului Falcă… considerăm că prin aceste lucruri este lovită democraţia. (…) domnul Falcă trece direct la fapte şi dă cu pumni şi cu picioare în biroul din primărie”, spune liderul organizaţiei de tineret a TSD Arad, Adrian Tincu.

Tinerii din PSD i-au mai criticat pe preşedintele CJ Arad, Nicolae Ioţcu şi viceprimarul Ovidiu Marian. Primarul de Arad, Gheorghe Falcă, este judecat pentru luare de mită şi abuz în serviciu contra intereselor publice, urmat de obţinerea unui avantaj patrimonial, cu consecinţe deosebit de grave, în cazul tranzacţiei cu terenul fostei fabrici de zahăr din oraş, va absenta de la proces.