Ioan Cupşa a discutat şi despre decizia preşedintelui Klaus Iohannis de a nu oferi nici un răspuns legat de schimbarea miniştrilor Transporturilor şi Dezvoltării până după manifestările prilejuite de Ziua Naţională a României.

„Deciziile luate de către domnul președinte sunt acoperite din punct de vedere juridic. Subliniez încă o dată: nu există nici o normă juridică care să îl oblige ca de îndată să revoce orice ministru a cărui revocare este propusă de către prim-ministru”, a adăugat acesta.

Deputatul PNL a criticat dur şi decizia lui Ilan Laufer, propunerea inițială a PSD pentru şefia Ministerului Dezvoltării, de a-i face plângere penală preşedintelui Klaus Iohannis pentru discriminare. Ioan Cupşa consideră că acuzele de antisemitsm sunt nefondate și revoltătoare.

„Declarația făcută de Ilan Laufer, membru PSD, fost ministru, candidat să devină din nou ministru, facută în sediul PSD, cu sigla PSD în spate, a fost una incalificabilă, pentru că urmările sale ne afectează nu pe noi, politicienii, ci afectează întrega Românie”, a spus Cupșa.