Evenimentul Zilei > Politica > PSD fuge la Curtea Constituțională. Ciolacu atacă proiectele Guvernului Orban
PSD fuge la Curtea Constituțională. Ciolacu atacă proiectele Guvernului Orban

PSD fuge la Curtea Constituțională. Ciolacu atacă proiectele Guvernului Orban

Partidul Social Democrat este pregătit să facă opoziție Guvernului Orban cu toată puterea.

Liderul Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va depune la Curtea Constituțională două sesizări cu privire la proiectele de lege pentru care Guvernul Orban şi-a asumat răspunderea în urmă cu o săptămână.

Sesizările social-democraților vizează actul normativ privind vechimea în muncă pentru intrarea în magistratură şi cel referitor la unele măsuri în domeniul transportului de persoane, informează RRA.

„A existat un referendum în România ca niciun guvern să nu mai schimbe legile din domeniul justiţiei prin ordonanţe sau prin asumări şi nu în ultimul rând, atâta timp cât există legi în Parlamentul României, într-o formă finală de dezbatere, nu poţi să vii să îţi asumi şi să treci peste Parlament. Luni de dimineaţă vom discuta şi paşii pe care îi avem de făcut în cazul în care Guvernul Orban va continua acest artificiu de a evita Parlamentul României”, afirmă Marcel Ciolacu.

Pe de altă parte, premierul liberal Ludovic Orban consideră că manevra PSD, de atacare la CCR a celor două proiecte de lege, demonstrează că social-democraţii susţin, în continuare, interesele baronilor locali.