Evenimentul Zilei > Politica > Semne de RUPERE a coaliției PSD – ALDE, înainte de ALEGERI: „Automat trebuie să meargă separat”
Semne de RUPERE a coaliției PSD – ALDE, înainte de ALEGERI: „Automat trebuie să meargă separat”

Semne de RUPERE a coaliției PSD – ALDE, înainte de ALEGERI: „Automat trebuie să meargă separat”

Lia Olguța Vasilescu a fost invitată, marți seară, în platoul TVR 1, unde a vorbit despre o eventuală listă comună PSD - ALDE pentru viitoarele alegeri europarlamentare. Ea a declarat, printre altele, că până în prezent nu s-a discutat aceasta propunere în coaliție.

„Nu s-a discutat absolut nimic despre liste, nici măcar cu o singură persoană. Probabil, sunt persoane care își doresc să candideze, dar asta nu înseamnă că partidul a luat vreo decizie”, a declarat Olguța Vasilescu, la TVR 1.

„Nu cred. Este și foarte greu, pentru că facem parte din două grupuri politice diferite. Discuția nu a avut loc, s-ar putea ca între liderii coaliției să se fi discutat o chestiune de genul acesta. Eu nu am de unde să știu. Ce pot să vă spun este că, în CEx, încă nu s-a luat o decizie” a mai spus aceasta, întrebată dacă se merge pe ideea unei liste comune cu ALDE.

„Din punctul meu de vedere, sunt două partide cu doctrine diferite, care merg în grupuri europarlamentare diferite și automat trebuie să meargă separat”, a adăugat ea.