N-a trecut decât o lună de când PNL a ajuns la Palatul Victoria, dar social-democrații dau deja atacul. Într-o postare pe Facebook, fostul ministru Mihai Fifior critică măsurile luate de Guvernul Orban în ultimele zile.

În primul rând, social-democratul le reproșează liberalilor depășirea țintei de deficit bugetar: „Ne-au acuzat în fiecare an că vom depăși ținta de deficit de 3%. Nu am depășit-o niciodată. Ei însă au ajuns la 4,4% după prima rectificare bugetară și anunță 3,5% pentru anul viitor”.

Politica de împrumut a țării, pe care o coordonează Florin Cîțu, de la Finanțe, este una greșită, afirmă Fifor: „Ne-au acuzat că ne împrumutăm prea mult și la dobânzi prea mari. Ei se împrumută acum la valori duble și cu dobânzi mai mari decât în guvernarea PSD. 8 miliarde de lei împrumutați doar în noiembrie!”. Tot lui Cîțu i se reproșează și devalorizarea monedei naționale în raport cu euro: „De la venirea lor la guvernare, cursul valutar atinge record după record. Se anunță 5 lei pentru 1 euro până la finalul anului. În noiembrie, BNR a cheltuit 1,2 mld. euro pentru a apăra leul de declarațiile catastrofice ale noului ministru al Finanțelor”.

Partidul Social-Democrat arată ce înțelege prin a face opoziție: critică la foc automat orice măsură a Guvernului Orban.

„Au desființat Programul Prima casă și Casa de comerț Unirea. Urmează să fie tăiate de pe listă Programul Tomate românești și Start-up Nation. Au redus bugetul pentru extinderea sistemului de irigații, au tăiat de la autostrăzi și de la educație, dar au majorat bugetul de pensii speciale pentru lucrătorii din serviciile secrete”, scrie Fifor, care notează că „acesta este bilanțul primei luni de guvernare PNL. Mai sunt încă 11!”.