Evenimentul Zilei > Social > Tragedie. Protopopul Zalăului, Cătălin Lucaci, găsit spânzurat chiar de tatăl său
Tragedie. Protopopul Zalăului, Cătălin Lucaci, găsit spânzurat chiar de tatăl său

Tragedie. Protopopul Zalăului, Cătălin Lucaci, găsit spânzurat chiar de tatăl său

Cătălin Lucaci, protopopul Zalăului, a fost găsit mort luni după-masă, în jurul orei 18.00, în garajul casei parohiale din localitatea Ciumărna, județul Sălaj.  Conform anchetatorilor, cei care l-au găsit pe acesta fără suflare au fost chiar părinții protopopului.

Protopopul a fost găsit spânzurat de tatăl său, în garajul casei parohiale din localitatea Ciumărna, de lângă Zalău. Tatăl lui, tot preot, a sunat la 112, însă medicii de pe ambulanţă nu au mai putut face nimic. Cu toate că era căsătorit și avea copii, Cătălin Lucaci n-a lăsat niciun bilet de adio şi apropiaţii nu ştiu să fi avut probleme financiare sau personale.

Anchetatorii și cei de la Inspectoratul Județean de Poliție Sălaj susțin că preotul a fost găsit decedat în jurul orei 18.00 la casa parohială din Ciumărna chiar de către părinții acestuia. Tatăl protopopului este și el slujitor al lui Dumnezeu, acesta slujind în Zalău.

Episcopia Slajului are trei protopopiatem și anume Protopopiatul Zalău, Protopopiatul Șimleu Silvaniei și Protopopiatul Jibou.

Episcopia Slajului nu a dat nici un comunicat și nu a reacționat după găsirea preotului.

Cine a fost Cătălin Lucaci, protopopul Zalăului

Cătălin Lucaci avea doar 44 de ani, era căsătorit, avea doi copii, și era unul dintre cei mai apreciați preoți din județul Sălaj, scrie publicația salajulliber.ro. Acesta a absolvit Facultatea de Teologie din Oradea în anul 1999, iar un an mai târziu a fost hirotonit la Parohia Fetindia, unde a slujit până în anul 2012 când a ajuns la Parohia Ciumărna.

Protopopul Cătălin Lucaci a primit mai multe distincții religioase ale Bisericii Ortodoxe – Iconom (2005), Iconom Stavrofor (2012), Crucea Sălăjană (2019). Înainte cu o zi de marea veste tristă, protopopul a slujit alături de Preasfințitul Petroniu, episcopul Sălajului, la finalul slujbei acesta primind și o icoană în dar.

Cătălin Lucaci a fost și profesor de religie, fiind apreciat de toți colegii săi.

Episcopia Sălajului este o episcopie în cadrul Bisericii Ortodoxe Române, cu sediul episcopal în municipiul Zalău. A fost înființată în 2008, ca episcopie sufragană a Mitropoliei Clujului, Albei, Crișanei și Maramureșului. Din 2008 episcop al Episcopiei Sălajului este Petroniu Florea. Catedrala Episcopiei Sălajului este biserica Sfânta Vinere.