Evenimentul ZileiJustitieProtocolul SECRET cu serviciile secrete, CONFIRMAT de Kovesi! „Există şi au existat!”

Protocolul SECRET cu serviciile secrete, CONFIRMAT de Kovesi! „Există şi au existat!”

Protocolul SECRET cu serviciile secrete, CONFIRMAT de Kovesi! „Există şi au existat!”
Procurorul-șef al DNA, Laura Codruța Kovesi confirmă protocolul secret dintre instituțiile din justiție și serviciile secrete. Asta după ce procurorul general Augustin Lazăr a apărut într-o stenogramă spunînd despre acest acord.

"Aş vrea să precizez că nu am urmărit această înregistrare şi nu pot să ştiu exact ce se spune acolo sau dacă este vocea procurorului general. Asta este misiunea altor instituţii să decidă.

A existat un protocol, nu numai cu SRI. Există şi au existat protocoale cu mai multe instituţii şi s-au făcut în temeiul legii (…) Protocoalele s-au încheiat între Ministerul Public şi instituţiile în cauză.

Haideţi să vedem ce spunea legea în vigoare la acel moment. Singura autoritate care punea în aplicare un mandat de înregistrare era Serviciul Român de Informaţii, ca atare  ofiţerii de informaţii erau cei care făceau ceea ce publicul cunoaşte sub numele de filaje (…) era o activitate desfăşurată în temeiul legii şi erau semnate astfel de protocoale cu toate instituţiile. În DNA noi avem acces la peste 20 de baze de date şi era normal să semnăm protocoale prin care să stabilim cum anume se folosesc acestea, scopul în care sunt folosite.

Din momentul publicării în Monitorul Oficial a deciziei CCR, în DNA nu s-a mai pus în mişcare acel protocol, nu a mai fost folosit", a declarat Laura Codruţa Kovesi, la RRA.

 


Accesează: