Evenimentul Zilei > Justitie > Protest inedit la Penitenciarul Deva! Gardienii nu mai vor să plece acasă
Protest inedit la Penitenciarul Deva! Gardienii nu mai vor să plece acasă

Protest inedit la Penitenciarul Deva! Gardienii nu mai vor să plece acasă

Gardienii de la penitenciarul Deva a decis, în acestă dimineață, să nu mai părăsescă unitatea și să rămână alături de deținuți. Ineditul protest a fost provocat de nemulțumirile gardienilor care nu au mai primit de mult timp banii pentru orele suplimentare dar și nemulțumirea personalului legate de numărul de posturi scoase la concurs. Gardienii au strigat: ” NU PLECAM ACASĂ!”

”În aceasta dimineața schimbul ce urma sa iasă din serviciu a refuzat sa paraseasca unitatea. Motivele protestului au fost:

– numărul foarte mare de ore suplimentare efectuate și nerecuperate,

– doar 37% din concediul de odihna efectuat din anul 2017,

– lipsa posibilității de acordare a zilelor libere sau de recuperare,

– existenta de facto a grupei operative,  constituita din personal afla în serviciu ce nu are posibilitatea părăsirii posturilor pentru a sprijini în cazul incidentelor critice,

– nemultumirea personalului legata de numărul de posturi alocate de ANP.

Cu ocazia discuțiilor purtate cu schimbul în cauza de către conducerea unității, atat personalul cât și conducerea Sindicatului VULTURUL au solicitat demersuri urgente în vederea rezolvării problemelor grave cu care se confrunta la nivel de unitate.

De asemenea, organizația sindicala amintita a întreprins demersuri de strângere semnături de la personal în vederea declanșării și a altor tipuri de acțiuni specific”, scriu cei de la sindicatul penitenciarelor pe site-ul lor.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.