Protest cu răpirea şefului la Sony

Protest cu răpirea şefului la Sony

Francezii angajaţi la reprezentanţa din Hexagon a renumitei firme de electronice Sony au protestat într-un mod original: l-au sechestrat pe şeful companiei, Serge Foucher.

Şi, ca să nu se plictisească în "arest", i l-au pus alături şi pe şeful de la resurse umane, Roland Bentz. Muncitorii au fost blânzi şi i-au lăsat pe cei doi într-un loc drag lor, sala de conferinţe.

Incidentul a avut loc la unitatea de producţie de la Pontonx-sur-l'Adour, aflat la sud de oraşul Bordeaux, informează The Independent. "Ostaticii" au fost eliberaţi vineri dimineaţă, după ce Sony a acceptat să negocieze cu muncitorii nemulţumiţi.

Se anunţau concedieri

Ne puteți urmări și pe Google News

În decembrie, Sony a anunţat că intenţionează să concedieze 8.000 angajaţi, reprezentând 4% din personalul pe care compania îl are în toată lumea. Pentru unitatea de lângă Bordeaux, se anunţa disponibilizarea a 311 salariaţi.

"Să refuzăm să îl lăsăm să plece pe directorul executiv era ultima noastră şansă. Nu aveam altă variantă", a spus Chantal Omiciuolo, care lucrează de 10 ani la fabrică.

În dimineaţa eliberării, cei doi ostatici au trecut printre grupurile de muncitori tăcuţi. Cei doi au uract într-un microbuz, care i-a dus direct la locul unde au avut loc discuţiile despre viitorul fabricii.