Evenimentul Zilei > International > Propunere ȘOC a lui Salvini: „Nu avem nevoie de SCLAVI din Africa!”
Propunere ȘOC a lui Salvini: „Nu avem nevoie de SCLAVI din Africa!”

Propunere ȘOC a lui Salvini: „Nu avem nevoie de SCLAVI din Africa!”

Guvernul naționalist din Italia încearcă redresarea demografică fără a recurge la calea recomandată de Bruxelles: imigrația.

Guvernul italian vrea să îi recompenseze pe părinții care au al treila copil oferindu-le terenuri agricole gratuite, în cadrul unui plan care vizează redesarea nivelului mic de natalitate.

Oferta „Pământ contra copii”, înscrisă în ultimul proiect de buget al Italiei, propune cedarea pe o perioadă de 20 de ani a unor parcele de teren aparținând statului pentru familiile care dau naștere unui al treilea copil între 2019 și 2021.

De asemenea, aceste familii vor avea acces la credite de până la 200.000 de euro cu dobândă zero, dacă doresc să-și prime o primă casă în apropierea terenului proaspăt dobândit. Fondul total alocat pentru acordarea acestor credite este de 20 de miliarde de euro.

„Se spune că italienii au puțini copii și că trebuie făcut ceva pentru a inversa această tendință”, a declarat Gian Marco Centinaio, ministrul Agriculturii. „De aceea, ministerul vrea să-și aducă o contribuție, favorizând în special zonele rurale, unde amenii încă mai fac copii.”

Străinii interesați de ofertă trebuie să facă dovada că trăiesc legal în Italia de cel puțin zece ani.

 „Pământ contra copii” este o propunere comună a miniștrilor Familiilor, respectiv Agriculturii, ambii membri ai partidului naționalist Liga, condus de Matteo Salvini.

Italia are rata natalității cea mai scăzută din Europa, cu doar 458.141 de nașteri înregistrate în 2017, cu 2% mai puțin decât în 2016, un record negativ în istoria țării, scrie The Telegraph.

Lorenzo Fontana, ministrul Familiilor, a declarat că oferta funciară va fi rezervată mai degrabă cuplurilor căsătorite, decât celor unite prin parteneriate civile. Comentatorii politici susțin că aplicarea acestei măsuri va fi dificilă, dat fiind că legea prevede că parteneriatele civile beneficiază de aceleași drepturi civile ca și căsătoriile.

Statul italian are în proprietate o jumătate de milion de hectare de teren agricol din totalul de aproximativ 13 milioane de hectare, cu o valoare estimată de 9,9 miliarde de euro, potrivit asociației de lobby agricol Coldiretti, însă criticii avertizează că este vorba mai mult de bucăți de teren puțin atrăgătoare, de care autoritățile au dori să scape.

Pe de altă parte, Coldiretti, care susține propunerea, a afirmat într-un comunicat: „Sunt pământuri fertile, chiar de mari dimensiuni, însă în majoritatea timpului sunt sub-utilizate din cauza lipsei unui management antreprenorial, capabil să le exploateze într-o manieră adecvată.”

Potrivit grupului de lobby agricol, încredințarea acestor pământuri agricultorilor ar elibera statul de povara cultivării lor, dar, mai presus de toate, ar oferi avantajul de a răspunde cererii noilor generații, pentru care lipsa de pământ disponibil este principalul obstacol de a pătrunde în sectorul agricol.

Prețul mediu al unui hectar de teren arabil în Italia este de 20.000 de euro, aproape dublu față de Germania și triplu față de Franța.

Deoarece scopul programului „Pământ contra copii” este creșterea ratei natalității, familiile care au deja trei sau mai mulți copii nu vor avea acces la acest program.

După anunțul făcut de guvern, expresiile #terragratis (pământ gratuit) și #terzofiglio (al treilea copil) au devenit căutate pe rețelele de socializare.

„NU AVEM NEVOIE DE SCLAVI DIN AFRICA”

Matteo Salvini, viceprim-ministru, ministru de Interne și președintele formațiunii naționaliste Liga, respinge categoric teoria Bruxelles-ului și a majorității liderilor europeni, potrivit căreia singura cale de a combate îmbătrânirea și scăderea populației este imigrația.

La o întâlnire pe care a avut-o cu ministrul de Externe luxemburghez Jean Asselborn, la jumătatea lunii septembrie, Salvini a declarat.:

„Am auzit unii colegi spunând că avem nevoie de imigrație pentru că populația Europei îmbătrânește, dar eu am un punct de vedere total diferit… Consider că mă aflu în guvern pentru a vedea cum tinerii noștri pot avea celași număr de copii pe care îl aveau cu câțiva an în urmă și nu să transplantez ce este mai bun din tinerimea africană în Europa. Poate că la Luxemburg au nevoie să facă asta (aluzie străvezie la homosexualitatea premierului luxemburghez Xavier Bettel – n.r.), dar noi aici în Italia trebuie să-i ajutăm pe oameni să poată avea mai mulți copii, mai degrabă decât să aducem sclavi moderni din Africa pentru a-i înlocui pe copiii pe care nu-i avem.”

Apoi, adresându-se direct ministrului de Externe luxemburghez, Jean Asselborn, Salvini a spus:

„Cu calm răspund punctului dvs de vedere, care diferă de al meu. Dacă în Luxemburg aveți nevoie de o nouă imigrație, eu prefer să păstrez Italia pentru italieni și să începem să facem copii din nou.”

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: