Evenimentul Zilei > Actualitate > Propagandă comunistă. Ce face cel mai puțin romantic cuplu, în noaptea nunții
Propagandă comunistă. Ce face cel mai puțin romantic cuplu, în noaptea nunții

Propagandă comunistă. Ce face cel mai puțin romantic cuplu, în noaptea nunții

Un cuplu de tineri căsătoriți din sudul Chinei și-ar fi petrecut noaptea nunții copiind, de mână, Statutul Partidului Comunist. Povestea lor, relatată de presa străină, a contrariat întreaga lume

Compania la care lucrează tinerii, Biroul de Căi Ferate din orașul Nanchang, a anunțat pe Twitter acest „eveniment”, relatând, cu încântare: „Cei doi însurăței au luat o foaie de hârtie și au copiat, frumos, de mână, Constituția Partidului Comunist, și vor putea păstra, astfel, amintiri fericite pentru toată viața, despre noaptea nunții lor”.Sub semnul întrebării

Cei doi tineri par să demonstreze cel mai mare devotament posibil față de partidul comunist. S-au așezat la masa aflată lângă patul frumos decorat pentru noaptea nunții și au început să copieze regulamentul partidului unic – un partid cu nu mai puțin de 87 de milioane de membri în China.

Unii spun, însă, că fotografiile au fost trucate, fiind vorba doar de o campanie politică (ce a început în martie și durează 100 de zile), prin care se urmărește creșterea loialității față de formațiunea unică din China.

În fotografii se vede o parte a textului scris pe foi: „Partidul Comunist din China conduce oamenii spre o dezvoltare socialistă avansată; promovează cultura socialistă și progresul etic și combină statul de drept și cinstea, în modul în care este condusă țara”.

„Totul pentru partid”

Evident, foarte mulți internauți au luat în derâdere inițiativa tinerilor, iar pe siteurile de știri și pe rețelele de socializare din toată lumea au avut loc dezbateri pe acest subiect. Oamenii sunt sceptici – unora le este milă de ei, în timp ce alții îi acuză de propagandă dusă la extrem, într-un moment ce ar trebui dedicat intimității și vieții private.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: