Evenimentul Zilei > Politica > Proiectul privind PENSIILE SPECIALE, trimis la Birourile permanente reunite
Proiectul privind PENSIILE SPECIALE, trimis la Birourile permanente reunite

Proiectul privind PENSIILE SPECIALE, trimis la Birourile permanente reunite

Proiectul de lege privind pensiile speciale, potrivit căruia parlamentarii ar putea primi indemnizaţii de până la 4.000 lei şi care a fost semnat de peste 200 de parlamentari de la toate formaţiunile politice a fost trimis Birourile permanente reunite ale celor două Camere.
"Propunerea legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 96/2006 privind Statutul deputaţilor şi senatorilor a fost trimisă pentru a fi prezentată în şedinţa comună a Birourilor permanente ale celor două Camere", a spus secretarul Camerei Deputaţilor, Nicolae Mircovici la finalul Biroului permanent al Camerei Deputaţilor. 
 
El a adăugat că nu a avut loc nicio discuţie în Biroul permanent al Camerei referitoare la retragerea semnăturilor liberalilor de pe proiectul de lege. 
 
Proiectul de lege privind pensiile speciale pentru parlamentari prevede că un fost deputat sau senator care a avut trei mandate va primi o indemnizaţie specială de 4.000 de lei, a precizat marţi deputatul PSD Petre Daea, unul dintre iniţiatori. 
 
Potrivit proiectului de lege care modifică Statutul parlamentarului, deputaţii şi senatorii au dreptul, după exercitarea mandatului, la cerere, la împlinirea vârstei standard, la o indemnizaţie lunară pentru activitatea de parlamentar. De această indemnizaţie beneficiază cei care nu mai au calitatea de parlamentar. 
 
Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat luni că preşedintele Klaus Iohannis a fost informat despre faptul că sunt în curs de retragere semnăturile liberalilor de pe proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: