Evenimentul Zilei > Social > Proiectul Oxigen, schimbare de ultimă oră. Mașinile EURO 4 sunt cele vizate
Proiectul Oxigen, schimbare de ultimă oră. Mașinile EURO 4 sunt cele vizate

Proiectul Oxigen, schimbare de ultimă oră. Mașinile EURO 4 sunt cele vizate

Inițiativa anti-poluare lansată în dezbatere publică de către Gabriela Firea a suferit în ultimele săptămâni mai multe modificări. Inițial, condițiile erau mult mai blânde și vizau în special mașinile înmatriculate în afara Bucureștiului. Astăzi, primarul general a făcut un nou anunț.

Proiectul Oxigen ar urma să vizeze în special mașini EURO 3 și EURO 4, cele mai multe din București. Pentru a mai relaxa proiectul, Gabriela Firea a anunțat o nouă schimbare.

Gabriela Firea, gata să prezinte amendamentul

Primarul general al Capitalei declarat în cadrul unei conferințe de presă susținute joi că este gata să prezinte un amendament care va veni în sprijinul deținătorilor de autoturisme EURO 4. Astfel, Oxigen ar urma să se aplice pentru cele menționate din 2021, perioadă în care proprietarii ar putea valorifica mașina personală.

„Circulă mașini extrem de poluate, Euro 1, Euro 2. Prin proiectul prezentat astăzi în fața dvs, aceste mașini nu vor mai avea acces în centrul Capitalei de luni până vineri, în intervalul 07:00-22:00, iar în rest, în afară de inelul central, vor putea circula după achiziționarea vinietei Oxigen. În ceea ce privește autoturismele Euro 3 și Euro 4, și ele sunt intens poluante și am luat următoarea decizie: pentru Euro 3, propunerea și vinieta rămâne valabilă din ianuarie 2020, iar pentru Euro 4, voi prezenta un amendament în cadrul ședinței de consiliu general, pentru ca taxa Oxigen pentru Euro 4 să aibă valabilitate începând cu data de 1 ianuarie 2021”,  a declarat Gabriela Firea.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.