Pe lista Executivului se află opt proiecte strategice pentru toată țara, scrie Adevarul.

Printre acestea se număra o cale ferată de mare viteză ce va lega Bucureștiul de principalele orașe ale țării, cu scopul de a atrage turiști și dezvoltarea centrelor universitare, de cercetare și industriale. 

Realizarea magistralei de metrou M7 care va lega zona metropolitana a Bucureștiului de Capitala și va fluidiza traficul de suprafață.

Portul Constanța va suferi modificări de extindere, prin construirea molurilor nr. 3 și nr.4 pentru creșterea capacității de transport de pasageri și mărfuri.

O nouă clinică multifuncțională va fi construită în incinta Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Dr. Matei Balș”, care va avea, printre altele, o secție de urgență, unitate ambulatoriu, unități ATI, cameră de gardă, heliport și amfiteatru. În același timp se va construi un spital regional în Târgul Mureș, cu o capacitate de aproximativ 1000 de paturi, pentru cazurile medicale complexe. Și acesta va avea un heliport și elicopter pentru urgențe, dar și clinici de specialitate și centre de cercetare.

Guvernul vrea să mai construiască și patru resorturi de lux și opt hoteluri de 5 stele la țărmul Mării Negre, în zona Costinești – 23 August pentru atragerea turiștilor români și străini.