„Propunerea legislativă prevede că administratorul căii ferate este obligat să asigure vizibilitatea trecerilor la acelaşi nivel cu calea ferată prin curăţarea vegetaţiei pe o rază de 150 de metri măsurată din intersecţie. Mai mult, deputatul PMP propune şi sancţiuni pentru administratorii de căi ferate care nu îndeplinesc această obligaţie. Astfel, nesemnalizarea corectă a trecerilor la cale ferată va fi sancţionată cu amenzi cuprinse între 50.000 lei la 250.000 lei, iar necurăţarea vegetaţiei va fi sancţionată cu amendă de la 30.000 lei la 150.000 lei”, potrivit unui comunicat.

Potrivit sursei citate, propunerea legislativă pentru completarea Ordonanţei Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor este susţinută de 105 deputaţi şi senatori de la majoritatea grupurilor parlamentare.

„Vă reamintim că patru fraţi din Bistriţa Năsăud şi vărul lor au pierit după ce maşina lor a fost izbită de un tren la o trecere de cale ferată fără barieră. Acesta este doar unul dintre recentele nenumărate accidente soldate cu zeci de morţi pe teritoriul României care puteau fi evitate dacă drumuri internaţionale şi drumuri naţionale care sunt traversate de linii de cale ferată ar fi prevăzute cu semibariere şi nu doar cu avertizare sonoră şi luminoasă”, se mai arată în comunicat.