De astăzi, ne luăm iarăși umbrelele și hainele groase. Meteorologii anunță că în intervalul 15-17 aprilie temperaturile din timpul zilei vor scădea cu 6-7 grade față de cele anterioare, urmând ca, din 18 aprilie, să înceapă din nou să crească. Pe timpul nopții, specialiștii prognozează valori termice de doar câteva grade Celsius.

De joi, vremea se mai îndreaptă, însă, pe alocuri, tot nu scăpăm de ploi. Acestea vor fi de scurtă durată, însă cantitățile de apă vor fi însemnate. „Prognoza pentru sâmbătă și duminică o vom ști cu certitudine abia miercuri. Ca tendință, însă, așteptăm ploi mai puține în anumite zone, însă nu știm cu siguranță care sunt acestea”, a spus meteorologul de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologie.

Ninsori la munte și temperaturi sub 0 grade

La munte, media termică se va situa între 1 și 8 grade Celsius, cu cele mai reci zile pe 15, 16 și 17 aprilie, urmând ca săptămâna viitoare să urce la 11 grade Celsius. Noaptea, temperaturile vor scădea sub 0 grade. Meteorologii anunță că ninsorile vor fi predominante între 15 și 19 aprilie, iar cantitățile nu vor fi deloc mici. Tendința de încălzire a vremii este prognozată pentru toate regiunile în săptămâna care urmează Paștelui.

În Crișana, mercurul termometrelor va urca până la 18-21 de grade în timpul zilei, iar în Maramureș temperaturile vor atinge 16 grade. În Muntenia, pentru ziua de Paște, 20 aprilie, sunt prognozate 18 grade Celsius. Ploile vor fi prezete pe arii extinse până pe 19 aprilie, după care probabilitatea de a apărea precipitații scade, concomitent cu creșterea temperaturilor.

24 de grade Celsius

în luna mai Luna mai debutează cu cer noros mai ales în sudul țării, însă media temperaturilor în timpul zilei este de 20 de grade. Pe 2 mai, soarele își face apariția în Capitală, iar temperatura crește la 21 de grade. De altfel, vremea tinde să se încălzească pe tot parcursul lunii mai, temperaturile prognozate ajungând la 24 de grade Celsius. Către finalul lunii, sunt previzibile furtuni.