Evenimentul Zilei > Justitie > BOMBĂ în DNA: Procurorul-șef adjunct, audiat la PARCHETUL GENERAL
BOMBĂ în DNA:  Procurorul-șef adjunct, audiat la PARCHETUL GENERAL

BOMBĂ în DNA: Procurorul-șef adjunct, audiat la PARCHETUL GENERAL

Procurorul-șef adjunct al DNA, Marius Iacob, se va prezenta astăzi la Parchetul General pentru a fi audiat în dosarul deschis în urma plângerii depuse de omul de afaceri Sebastian Ghiță împotriva fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovesi.

Marius Iacob va da astfel explicații cu privire la faptul că Laura Codruța Kovesi i-ar fi cerut lui Sebastia Ghiță să achite extrădarea lui Nicolae Popa din Indonezia.
Sebastian Ghiță a depus, în 3 decembrie, un denunț la Parchetul General împotriva fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, în care o acuză că i-a cerut o sumă de bani pentru a-l aduce în țară pe fostul director FNI, Nicolae Popa. Potrivit declarațiilor date de Sebastian Ghiță în cadrul emisiunii „Sinteza zilei”, Kovesi i-ar fi spus că operațiunea îi va garanta funcția de procuror șef al DNA. Mai mult, Kovesi i-ar fi promis că, în schimbul sumei de 268.689 de lei, bani plătiți către Țiriac Air în vederea extrădării lui Nicolae Popa din Indonezia, va interveni pe lângă procurorii care instrumentau dosarele sale. Sebastian Ghiță a susținut că Laura Codruța Kovesi a ales un avion privat din două motive: a vrut să evite verificarea documentelor de extrădare și să nu-i acorde posibilitatea lui Nicolae Popa de a simula o problemă de sănătate, așa încât să obțină fie o escală, fie întoarcerea în Indonezia.

Conform afirmațiilor lui Ghiță, această strategie, de a pune mâna pe Nicolae Popa, trebuia să o ajute pe Kovesi să obțină o imagine mai bună în ochii opiniei publice și ai președintelui Traian Băsescu, care să o propulseze la șefia DNA. Traian Băsescu avea nevoie să-l aducă pe Popa din Indonezia pentru a puncta în lupta cu Mircea Geoană, contracandidatul său la prezidențiale.