Evenimentul Zilei > Justitie > Procurorul general Augustin Lazăr devine ISTORIE. Lovitură DECISIVĂ din partea ministrului Justiției, Tudorel Toader
Procurorul general Augustin Lazăr devine ISTORIE. Lovitură DECISIVĂ din partea ministrului Justiției, Tudorel Toader

Procurorul general Augustin Lazăr devine ISTORIE. Lovitură DECISIVĂ din partea ministrului Justiției, Tudorel Toader

Ministrul Justiției, Tudorel Toader a afirmat duminică seară că nu este mulțumit de faptul că toate sesizările care ajung la Secția de anchetă trebuie să „treacă prin Ministerul Public”.

Din această cauză, Tudorel Toader dorește transformarea Secției de anchetare a magistraților într/o Direcție competentă. În prezent, potrivit ministrului Justiției, actuala conducere a Parchetului General, adică Augustin Lazăr, împiedică structura să funcționeze.

„Cunoscând realitatea, știm ce trebuie să facem. Eu, ca ministru al Justiției, nu sunt cel care ia măsuri administrative sau aplică sancțiuni. Față de aceste abuzuri, avem autorități abilitate legal, care au compentența partajate, avem Secție pentru procurori, avem Inspecția Judiciară, avem plen CSM, avem Secția specială de anchetare a presupuselor abuzuri comise de magistrați. Secție pe care actuala conducere a Ministerului Public o împiedică să funcționeze, motiv pentru care, cel mai probabil, secția o vom trasforma în direcție competentă”, a declarat ministrul Justiției, Tudorel Toader la postul de televiziune România TV.