Evenimentul Zilei > Actualitate > Procurorii nu se vor sesiza în cazul ministrului Costache
Procurorii nu se vor sesiza în cazul ministrului Costache

Procurorii nu se vor sesiza în cazul ministrului Costache

Deși ministrul Sănătății, Victor Costache, s-ar afla în conflict de interese, procurorii spun că nu există suficiente date care să justifice demararea unei anchete penale.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au anunțat că nu vor demara, pentru moment, nicio anchetă penală care să vizeze conflictul de interese comis de ministrul Sănătății Publice.

Ministrul Costache s-a angajat chirurg la Spitalul Polisano din Sibiu, la trei zile după ce a devenit ministru al Sănătății Publice și a depus jurmânt la Cotroceni.

Ulterior, ministrul a semnat o serie de acte publice care viza și Spitalul Polisano. Parchetul General a dat un răspuns la o cerere adresată de Antena 3, în care se afirmă că nu există o sesizare din oficiu nu se justifică.

Prim redactorul șef adjunct de la Evenimentul Zilei, Mirel Curea, susține că de pe site-ul Spitalului Polisano a fost șters programul de consultații a ministrul Sănătății, Victor Costache: ”Omul consultă miercuri, operează sâmbătă și duminică, după cum spune chiar el, toate la Sibiu, în timp ce este ministru la București. De pe site au șters orarul lui”.