Procurorii au intrat pe fir în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian. S-a cerut neapărat autopsia, deși familia refuzase. Ce suspiciuni există

Procurorii au intrat pe fir în cazul morții lui Petrică Mîțu Stoian. S-a cerut neapărat autopsia, deși familia refuzase. Ce suspiciuni există Sursa foto. EVZ

În primă fază, familia artistului a anunțat că nu va avea loc nicio autopsie. Câteva ore mai târziu, totul a luat o altă turnură

Petrică Mâțu Stoian, în vârstă de 61 de ani, s-a stins din viață, sâmbătă seară, la Spitalul de Urgență din Reșița. Potrivit familiei sale, artistul avea schema completă de vaccinare, dar urma un tratament post-Covid.

În primă fază, sora lui Petrică Mîțu Stoian a anunțat că nu va alea loc o autopsie și că familia se pregătește de înmormântare. Câteva ore mai tîrziu, a revenit si a precizat că s-a răzgândit și vrea autopsia. Decizia a fost luată după ce s-a aflat că alți trei pacienți au avut probleme mari de sănătate în urma oxigenării excesive la clinica privată unde artistul a mers pentru recuperarea post-COVID.

„Da facem autopsia pentru că s-au sesizat procurorii. Sunt mai multe persoane care au păţit. Vin oameni afectaţi de acolo de la clinică. El avea 15 ședințe. I s-a făcut rău după prima ședință. Faci o ședință şi te ia cu salvarea? Înseamnă că ceva nu a fost în regulă acolo”, a spus sora artistului Petrică Mîţu Stoian pentru Antena 3.

O posibilă ”forțare de oxigen?”

Se pare că, după ce fusese vindecat de Covid-19, un computer tomograf arăta că plâmănii lui Petrică Mițu Stoian nu prezentau semne de leziune. Sâmbătă seară, la Spitalul din Reșița i s-a făcut un nou CT, iar pe imagini se putea observa prezența unor bule de gaz pe plămân, în partea superioară. În acest context, nu este exclus ca acele bule să fi apărut în urma „forțării de oxigen” pe care o presupune terapia hiperbară pentru că, spun medicii, asemenea modificări nu pot apărea de la o zi la alta.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sora artistului a cerut ca autopsia să fie efectuată luni dimineața, la prima oră, pentru a se afla cu exactitate cauza morții. Femeia își dorește să afle dacă medicii de la clinica privată au făcut toate investigațiile necesare înainte de a-l supune pe artistul terapiei hiperbare.