Jurnalistul Victor Ciutacu a anunțat în emisiunea „Punctul culminant”, de la România TV, doi dintre procurorii care și-au depus dosarele pentru a candida la funcția de procuror european.

„Doamnelor și domnilor, îmi face plăcere să vă dau eu această știre. Reforma justiției din România merge cu pași mari. Există funcțiile de procurori europeni, nu de procuror-șef european, unde candidezi pe persoană fizică, ci acolo unde Guvernul României te propune în urma unei ample selecții și faci parte din colegiu. 

Știți cine sunt doi dintre oamenii care și-au depus documentele să reprezinte Guvernul României în plenul Parchetului European? Vă spun eu: Celebrul procuror Horodniceanu, fost procuror la DIICOT și Bulancea, mâna dreaptă a doamnei Kovesi la DNA. În sfârșit se face dreptate, trimitem toate competențele la Bruxelles.”, a anunțat Victor Ciutacu, în emisiunea pe care o moderează la România TV. 

Este vorba despre procurorul pe care România îl va trimite la Parchetul European în urma unei proceduri de selecție stabilită de către Ministerul Justiției. Potrivit ministrului Justiției, cei care doresc să candideze pentru acest post vor trebui să își depună candidaturile până a finalul lunii martie.

Te-ar putea interesa și: