Procesul lui Cozma, amânat

Procesul lui Cozma, amânat

Curtea de Apel Bucureşti a reprogramat astăzi, pentru 25 ianuarie anul viitor, procesul în care fostul lider al minerilor din Valea Jiului a dat în judecată statul român.

Miron Cozma a participat la procesul pe care l-a intentat statului român, pentru menţinerea sa ilegală în arest timp de 178 de zile. După mai puţin de zece minute, acţiunea a fost amănată, noul termen fiind stabilit pentru 25 ianuarie.

Procesul se judecă la Curtea de Apel Bucureşti, după ce Tribunalul i-a dat câştig de cauză fostului lider din Valea Jiului. O instanţă a decis deja că reîncarcerarea lui Cozma a fost ilegală, desfiintând revocarea decretului de graţiere.

În urmă cu opt luni, Tribunalul Bucureşti i-a acordat fostului lider al minerilor despăgubiri de 10.000 de euro pentru suferinţele pricinuite de reîncarcerare, din cele patru milioane de euro, căt ceruse iniţial.

Ne puteți urmări și pe Google News

Miron Cozma a considerat că suma cu care a fost despăgubit de primul judecător este insuficientă şi a atacat sentinţa. Fostul lider al minerilor din Valea Jiului a fost eliberat din Penitenciarul Rahova, la termen, pe 2 decembrie, după ce şi-a ispăşit pedeapsa de zece ani, primită pentru mineriade. Sursa: Realitatea.