Fostul șef al Serviciului Român de Informații, George Maior, a transmis oficial ministerului de externe că nu se poate prezenta joi la secția specială din motive medicale și profesionale, au declarat pentru G4Media.ro surse diplomatice.

Potrivit acestora, Maior a trimis la ministerul de externe, prin intermediul căruia a fost citat, o serie de documente medicale care îi justifică imposibilitatea deplasării cu avionul în România.

Maior ar fi urmat să fie audiat joi în dosarul aducerii în țară a fostului director FNI, Nicolae Popa.

Fostul prim adjunct al SRI, Florian Coldea, a fost audiat săptămâna trecută la secția specială. Coldea a ieșit după aproape patru ore de audieri. ”E important să discutăm despre toți cei care nu s-au implicat în aducerea lui Popa, care nu au contribuit decisiv precum SRI în acest act de justiție pentru cei peste 155.000 de păgubiți”, a spus el.

„SRI a fost implicat în această operațiune de identificare/ localizare și aducere în țară a dlui Nicolae Popa. A fost considerată o operațiune de succes. Reflectă cooperarea bună între serviciile de informații și autoritățile de aplicare a legii, cooperare care am constatat în timp că deranjează foarte multe persoane. Am observat că multe persoane fac eforturi disperate ca această cooperare să afecteze capacitățile României de aplicare a legii, respectiv să vulnerabilizeze România, ca țară de frontieră a NATO și UE”, a mai spus Coldea.
Întrebat despre Kovesi, fostul adjunct al SRI a spus: ”Personal, în nicio împrejurare n-am luat la cunoștință de vreo activitate care să fie infracțiune și nici la nivelul instituției n-am primit informații cu privire la posibile infracțiuni”.

Te-ar putea interesa și: