Ducele de York se confruntată cu acuzaţii grave la adresa sa în ultimele săptămâni, după ce relația strânsă cu pedofilul miliardar Epstein a fost dezvăluită cu fotografii care îi arată cu mâna în jurul taliei „sclavei sexuale” a finanțatorului, Virginia Roberts, pe atunci în vârstă de 17 ani.
Cu toate acestea, Andrew, potrivit prietenului, face „sex de comun acord”, şi „nu a avut niciodată în patul său adolescente”.  Sursa a mai adăugat că ducele de York a echilibrat foarte bine stilul de  „playboy” cu îndatoririle și responsabilitățile sale regale față de familie.
Prietenul a mai declarat: „Nu bea, nu fumează și nu ia droguri doar că sexul este marea sa problemă. Călătorind peste tot în lume ca ambasador al comerțului britanic și pentru alte îndatoriri regale i-au oferit acces la unele femei frumoase și a profitat din plin”.   
Prințul Andrew a fost introdus în anturajul lui Epstein în anii 90 și a rămas prieten chiar și după ce finanțatorul a executat o pedeapsă de 13 luni pentru că a făcut sex cu fete minore și a devenit un infractor sexual recunoscut.
„Este un bărbat cu sânge roșu și, dacă doriți, este ca un marinar care are femei în fiecare port”„Îi place să facă petreceri și să se bucure de el însuși, dar ar fi acuzat că ar fi exploatat sau implicat în trafic de sex este mult. El face doar sex cu adulții care îşi dau acordul” a mai declarat prietenul prinţului Andrew pentru The Sun.
Andrew este în vacanță în Spania cu fosta soție Sarah Ferguson, în vârstă de 59 de ani, în condițiile în care Palatul Buckingham luptă pentru a-i proteja numele pe fondul dezvăluirilor apărute de la moartea finanțatorului Epstein, pe 10 august.