Evenimentul Zilei > Actualitate > Principala măsură care rămâne obligatorie și de la 1 august. Anunțul făcut de ministrul de Interne
Principala măsură care rămâne obligatorie și de la 1 august. Anunțul făcut de ministrul de Interne

Principala măsură care rămâne obligatorie și de la 1 august. Anunțul făcut de ministrul de Interne

În continuare, în timpul pandemiei, purtarea măștii de protecție va fi obligatorie și de la data de 1 august, a anunțat Lucian Bode.

Purtarea măștii de protecție va rămâne obligatorie și de la data de 1 august, după cum a anunțat, luni, Lucian Bode, ministrul de Interne. Începând cu data de se așteaptă noi măsuri de eliminare a restricțiilor, dar ministrul a precizat că nu vor fi neapărat relaxări noi, ci completări la cele existente, dând ca exemplu o creştere a numărului de participanţi la evenimente private.

Purtarea măștii de protecție rămâne în vigoare

„Ne uităm cu îngrijorare la ce se întâmplă la alte state din Europa, ne uităm la măsurile pe care ei le-au luat. Noi suntem în etapa în care am relaxat o parte din măsuri gradual aşa cum le-am şi introdus, intenţionăm ca de la 1 august să venim cu o completare nu cu măsuri de relaxare neapărat noi, ci o creştere spre exemplu a numărului de participanţi la evenimente private, dar tot o relaxare în sensul bun al cuvântului poate fi catalogată şi această măsură.

Vom lua aceste măsuri aşa cum ne-am angajat, dar angajamentul ăsta  al nostru trebuie să aibă un partener, cetăţenii şi cetăţenii trebuie să respecte măsurile de protecţie sanitară. Nu există altă soluţie decât o campanie de vaccinare care să continue cu succes, astfel încât să nu fie nevoie să revenim aşa cum alte state au revenit la măsuri de restricţie”, a afirmat Lucian Bode.

„Va rămâne obligatorie şi după 1 august”

„În continuare verificăm respectarea măsurilor de protecţie sanitară care încă sunt în vigoare. Masca, portul măştii la interior este o măsură obligatorie şi chiar o să vă dăm o informaţie legată de măsurile pe care le vom lua de la 1 august, masca va rămâne obligatorie şi după 1 august. Structurile noastre aplică în continuare sancţiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecţie sanitară în fiecare zi. Transmit un mesaj cât se poate de clar, către populaţie, vă rog să respectaţi în continuare măsurile de protecţie sanitară”, a mai afirmat ministrul.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: