Evenimentul Zilei > International > Ministrul Sănătății din Marea Britanie s-a „vindecat complet” de COVID-19. Mesajul adresat tuturor cetățenilor nevaccinați
Ministrul Sănătății din Marea Britanie s-a „vindecat complet” de COVID-19. Mesajul adresat tuturor cetățenilor nevaccinați

Ministrul Sănătății din Marea Britanie s-a „vindecat complet” de COVID-19. Mesajul adresat tuturor cetățenilor nevaccinați

Ministrul britanic al sănătăţii, Sajid Javid, a declarat că s-a "vindecat complet" la o săptămână după ce a fost testat pozitiv pentru o infecţie cu coronavirus, ce a determinat intrarea în izolare şi a premierului şi ministrului finanţelor, transmit sâmbătă PA Media-dpa.

Sajid Javid a anunțat că s-a vindecat de infecția cu coronavirus. Ministrul Sănătății din Marea Britanie a prezentat simptome ”foarte uşoare”, însă lansează un apel pentru toți cetățenii nevaccinați împotriva COVID-19. Trebuie menționat că oficialul a fost imunizat cu schema completă de vaccinare, înainte de a se infecta.

”Vindecare completă de Covid la o săptămână după testul pozitiv. Simptomele au fost foarte uşoare, mulţumită vaccinurilor uimitoare”, a scris Sajid Javid, ministrul Sănătății din Marea Britanie, pe Twitter.

Apel către cetățeni. În atenția tuturor celor nevaccinați

Sajid Javid a lansat un apel către toți cetățenii nevaccinați împotriva coronavirusului. ”Vă rog – dacă nu aţi făcut-o încă – faceţi-vă vaccinul, în timp ce învăţăm să trăim cu acest virus, în loc să ne ferim de el”, a transmis ministrul Sănătății.

Premierul Boris Johnson va ieși din carantină luni, potrivit ultimelor informații. Șeful Executivului din Marea Britanie s-a izolat la reşedinţa sa din Chequers.

Guvernul din Marea Britanie „experimentează” pe seama vieților umane

Infectarea celor doi oficiali ai Guvernului britanic a stârnit revolte printre cetățeni și parlamentari, care au acuzat că oficialii experimentează pe seama vieților umane. Acuzațiile au venit în contextul relaxărilor anunțate de Boris Johnson.

„Îmi doresc cu adevărat ca Sajid Javid, echipa şi familia lui să fie bine şi toţi cei cu care a fost în contact în ultimele zile. Asta arată că nimeni nu e în siguranţă în faţa virusului letal. Guvernul trebuie să regândească planurile nechibzuite pentru luni. Prin relaxarea tuturor restricţiilor cu numărul de cazuri crescând, ei experimentează cu vieţile oamenilor”, s-a exprimat, la momentul anunțului infectării ministrului Sănătății, parlamentara Partidului Liberal Democrat Munira Wilson.

Ulterior, o parte dintre reguli s-au schimbat în Marea Britanie. Premierul Boris Johnson a anunțat că reprezentanții cluburilor de noapte și a altor localuri unde se adună mulți oameni, trebuie să solicite acestora dovada vaccinării cu schema completă astfel încât să se evite răspândirea coronavirusului.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News