Trenul Hyperion prinde și 160 de kilometri pe oră, astfel că rute care durează acum două ore, ar putea fi parcurse de locomotiva românească în puțin peste o oră.
“Hyperion a fost produs în Craiova folosindu-se cea mai nouă tehnologie în domeniu și respectând standardele de interoperabilitate europene. Acesta reprezintă o revoluție în transportul feroviar român, fiind prima ramă electrică cu podea joasă și tracțiune asincronă produsă de industria românească de profil și poate fi construită în două variante de viteză maximă, de 160 km pe oră, respectiv 200 km pe oră”, a declarat Ionel Ghiță, Preşedinte CA Softronic, pentru Capital
Trenul are două vagoane motoare și două purtătoare, cu capacitatea de 180 de locuri pe scaune.
În plus, Hyperion este dotat cu Wi-Fi gratuit pentru toți pasagerii, plus un sistem de climatizare care se reglează dupa cantitatea de dioxid de carbon emanată de pasageri, temperatura din exterior si umiditatea din vagoane.
Prototipul a costat 5 milioane de euro şi este cu 10% mai ieftin faţă de alt tren european din clasa lui, însă CFR nu este interesată să-l cumpere.
Potrivit știrileprotv.ro, reprezentanții CFR Călători susţin că dețin deja vagoane şi locomotive care pot atinge 160 de kilometri pe oră, însă ele nu pot circula la aceste voteze din cauza infrastructurii.
Hyperion ar efectua ruta Craiova-București într-o oră și 20 de minute, în timp ce trenurile care circulă acum efectuează același drum în trei ore, iar ruta Bucuresti-Brașov ar lua 1h 2 min cu noul tren, față de 2h 45 min, cât durează drumul acum. 
TOP 3 RECOMANDĂRILE EDITORILOR:

  • Judecătorul Adrian Bordea a fost ales preşedinte al CSM! Ministrul Justitiei a negociat voturi pentru Muscalu. SCHIMB de replici Băsescu-Niţu
  • TRAIAN BĂSESCU, la EVZ TV: Nu exclud organizarea unui REFERENDUM pentru Parlament UNICAMERAL odată cu prezidențialele
  • Schuster-mat în USL: Matul Prostului în cinci mutări!

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • ORGIILE SEXUALE ale VIP-urilor, POVESTITE de cea mai FRUMOASĂ ASASINĂ din România
  • DE INVIDIAT: La 62 DE ANI, "Doctor Quinn" arată în BIKINI la fel de bine BINE ca în TINEREŢE | GALERIE FOTO
  • VIDEO. ENGLEZUL prins de AVALANŞĂ, de Revelion, pe VÂRFUL MOLDOVEANU. TREI ZILE a fost APROAPE MORT şi acum SPUNE POVESTEA TERIFIANTĂ