După atâta stat în casă, românii au ieșit în stradă strigându-și nemulțumirile la adresa Guvernului Orban, în urma constrângerilor la care au fost supuși în ultima perioadă.

Fără mari măsuri de protecție, fără celebra distanțare socială, oamenii își străgă nemulțumirile mult mai iritați de deciziile din ultima lună decât de coronavirusul în sine.

Scandări, huiduieli, steaguri tricolore, practic tot arsenalul de miting a fost folosit în fața clădirii Guvernului. Hotărât lucru, cetățenii nu privesc cu ochi buni constrângerile, multe dintre ele nejustificate, precum și bâlbele guvernanților.

În Piață s-a cerut demisia Guvernului Orban pentru proasta gestionare a situației de urgență generată de epidemia de coronavirus.

În zonă și-au facut apariția și forțele de ordine, dar deocamdată manifestația este pașnică.

Reacția Jandarmeriei

”În mediul online au fost anunțate mai multe evenimente prin care cetățenii sunt invitați să participe la manifestații publice. Printre măsurile de prevenire a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 se numără și aceea de interzicere a organizării și desfășurării de mitinguri, demonstrații sau orice alte întruniri în spații deschise.

Pentru sănătatea dumneavoastră și protecția celorlalți cetățeni, vă recomandăm să nu participați și să nu răspundeți la astfel de evenimente. Jandarmeria Română, cu siguranță, pentru fiecare!”, a transmis Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti.