Evenimentul Zilei > Economie > Primele două programe operaționale aprobate pentru România: 1,53 miliarde de euro
Primele două programe operaționale aprobate pentru România: 1,53 miliarde de euro

Primele două programe operaționale aprobate pentru România: 1,53 miliarde de euro

Comisia Europeană a adoptat, la sfârşitul săptămânii trecute, primele două programe operaţionale 2014-2020 pentru România, axate pe sporirea competitivităţii şi asistenţa tehnică în implementarea fondurilor europene, cele două programe reprezentând o investiţie totală de 1,53 miliarde de euro în economia reală a României, a anunțat Comisia Europeană.

Programul Operaţional Asistenţă Tehnică, în valoare de 251 milioane euro, din care 212 milioane de euro reprezintă contribuţia europeană, a fost adoptat la 18 decembrie. 

Programul va sprijini atât administraţia implicată în managementul fondurilor europene, cât şi pe beneficiarii acestora, prin întărirea capacităţii acestora de a pregăti şi de a implementa proiecte. 

Programul Operaţional pentru Competitivitate, adoptat la 19 decembrie, reprezintă o investiţie de 1,58 miliarde de euro pentru creşterea competitivităţii economiei, din care 1,32 miliarde reprezintă contribuţia europeană. 

O primă prioritate a programului o reprezintă investiţiile în cercetare şi dezvoltare (952,6 milioane euro), gândite să răspundă nevoilor mediului de afaceri şi să întărească legăturile dintre acesta şi institutele de cercetare. 

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: