Evenimentul Zilei > Actualitate > Primarul Anghel, demisie din PNL, după condamnarea la închisoare
Primarul Anghel, demisie din PNL, după condamnarea la închisoare

Primarul Anghel, demisie din PNL, după condamnarea la închisoare

La o zi după ce a fost condamnat la închisoare pentru corupţie, primarul municpiului Baia Mare, Cristian Anghel a demisionat din PNL. Anunţul a fost făcut, astăzi, de secretarul general al partidului, Radu Stroe, arată Mediafax.

"Domnul Cristian Anghel a demisionat din calitatea de membru al PNL. Pe cale de consecinţă, nu mai este nici preşedinte la PNL Maramureş, nici membru în BPC", a spus Radu Stroe. Conform lui Stroe, Anghel şi-a depus demisia la PNL Maramureş, iar reprezentanţii organizaţiei au transmis-o pe fax, astăzi, către Secretariatul general al PNL. Anghel şi-a motivat demisia invocând "motive personale".

Pprimarul din Baia Mare a fost condamnat, miercuri, de Curtea de Apel Cluj, la doi ani şi jumătate de închisoare cu executare, pentru fapte de corupţie. Sentinţa a fost pusă în aplicare încă din noaptea de miercuri spre joi, când Cristian Anghel a fost ridicat de poliţişti de la locuinţa sa şi dus în cel mai apropiat penitenciar. 

Condamnat pentru abuz în serviciu

Potrivit Direcţiei Naţionale Anticorupţie, în perioada 2004-iulie 2006, în calitate de primar, Cristian Anghel ar fi determinat, cu încălcarea legii, achiziţionarea de către Primăria Baia Mare, la un preţ supraevaluat, a unui imobil situat în aceeaşi localitate, având ca destinaţie locuinţele sociale, prejudiciind bugetul municipiului Baia Mare cu suma de 394.500 de euro.

Anghel a fost trimis în judecată de procurorii anticorupţie, la sfârşitul lunii septembrie 2007, fiind acuzat de abuz în serviciu, în legătură cu supraevaluarea unui imobil din localitate.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: