Evenimentul Zilei > Actualitate > Primar amenințat cu moartea în ziua alegerilor. Ce i-a dat de gol pe agresori
Primar amenințat cu moartea în ziua alegerilor. Ce i-a dat de gol pe agresori

Primar amenințat cu moartea în ziua alegerilor. Ce i-a dat de gol pe agresori

Campania electorală din acest an s-a evidențiat atât prin faptul că a fost atipică în contextul pandemiei, cât și a tensiunilor extraordinar de mari dintre candidați, dar și dintre aceștia și unii electori.

Eugen Furdui, primarul din Roșia Montană a fost amenințat cu moartea printr-un videoclip postat pe facebook de către doi bărbați.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliție (IPJ) Alba, poliţiştii din Abrud au fost sesizaţi prin plângere de către primarul din Roşia Montană cu privire la faptul că a fost ameninţat cu moartea de doi cetăţeni prin intermediul unui videoclip postat pe o reţea de socializare, în care aceştia au folosit şi un pistol.

„S-a înregistrat dosar penal, pentru comiterea faptei de ameninţare, iar in urma activităţilor desfăşurate au fost identificaţi cei doi autori, precum şi pistolul air soft, folosit in filmarea postată reţeaua de socializare”, arată sursa citată .

Cei doi bărbaţi, care au 22, respectiv 40 de ani, şi sunt din comuna Roşia Montană, au fost reţinuţi pentru 24 de ore, urmând ca luni să fie prezentaţi parchetului cu propuneri legale.

Lupta electorală a depășit orice închipuire. Primarul Popescu, amenințat cu moartea

Lupta pentru funcția de primar din localitatea gorjeană Drăguțești a fost ve viață și pe moarte.

Primarul Popescu a primit joi un telefon cu amenințări din partea unui localnic, pe care l-a reclamat vineri la Poliție.

Cel care l-a sunat pe primar s-a recomandat a fi „persoana de care vorbești în comună că este bolnav de Covid împreună cu nevastă-sa”.

Iată un scurt fragment din discuție:

„Cetățean: Bă, nenorocitule, fii atent aicea. Bă, atâta rău mi-ai făcut în viață, de ține minte aicea, că nu o să apuci alegerile. Nu o să apuci alegerile, ține minte de la mine, chiar dacă mă înregistrezi.

Primar: Dar, cine sunteți?

Cetățean: Nesimțitule, ordinarule, porcule, țigan ordinar ce ești, împuțit. (în continuare cuvinte de nereprodus) Să nu dai ochii cu mine că te omor. Înregistrează când spun, când te-oi întâlni te omor.

Primar: Serios?

„Cînd îmi apari în cale, bă, să te ferești. Să tragi cu pistolul în mine, bă, că te omor, ți-arăt eu bătaie. (…) O să intru în pușcărie pentru tine, indiferent câți ani de pușcărie fac. Să te ferească sfântul Dumnezeu, din momentul de față, să dai ochii cu mine”, se mai aude pe înregistrare.

Și amenințările continuă: „Bă, ascultă aicea, eu am bunul simț să te avertizez. Dacă nu mă omori, eu te omor. (…) Fă-ți crucea și sicriul de acum. Când te văd în față, eu dau să te omor, nu să îți rup piciorul sau mâna. (…) Chiar dacă mor în pușcărie, știu că scap lumea de un ordinar”.

Din discuție rezultă clar că primarul Popescu și-a dat seama cu cine vorbește, acesta luând uneori în râs amenințările. „Sunt la primărie, te aștept aici. (…) Mata ești nenea ăla cu oile, deja sunt speriat acum”, a spus Nelu Popescu, întrebând în mod repetat „Ce ți-am făcut? Ce ți s-a întâmplat?”.

Bărbatul care a sunat părea supărat că a rămas după zeci de ani fără serviciu, fiindu-i încetat un contract de veterinar”, potrivit stirileprotv.ro

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: