Evenimentul Zilei > Actualitate > Prima TV le întinde mâna copiilor talentaţi
Prima TV le întinde mâna copiilor talentaţi

Prima TV le întinde mâna copiilor talentaţi

„Focus”, jurnalul de ştiri al postului Prima TV, se implică într-o nouă strângere de fonduri pentru a-i ajuta pe copiii talentaţi, dar săraci.

Focus”, jurnalul de ştiri al postului Prima TV, se pregăteşte de o nouă campanie umanitară. Sub sigla „Stop indiferenţei – Dă-le aripi!”, buletinul informativ va atrage atenţia asupra copiilor talentaţi, care, din lipsă de bani, nu pot să urmeze o carieră.

Trei cazuri extraordinare

  • Violonistul Petru Cotarcea, în vârstă de 14 ani, a câştigat 27 de premii la concursuri naţionale şi internaţionale şi este întreţinut doar de mama sa.
  • Pianistul orb Theodor Rădulescu, în vârstă de 8 ani, e talentat şi la muzică, şi la matematică, dar nu are cărţi speciale, în limbajul Braille, pentru că acestea se găsesc din ce în ce mai greu în librării.
  • Balerinul Dragoş Ionescu, în vârstă de 16 ani, olimpic naţional, nu poate ajunge la cel mai mare concurs de balet care are loc în SUA pentru că nu are bani. „Are opt fraţi şi un tată bolnav de leucemie”, ne spune Carmina Macarian, reporter „Focus”.


O campanie premiată la Gala APTR

Prima TV a derulat şi anul trecut mai multe campanii sub sigla „Stop indiferenţei”: „Stop Indiferenţei! – Împreună îi putem găsi”, „Stop indiferenţei! – Sănătatea în comă”, „Stop indiferenţei! – Bunul-simţ salvează vieţi”, „Stop indiferenţei! – Concediază criza” şi „Stop indiferenţei! – Intră în liga curăţeniei”.

„În cadrul campaniei care tocmai a fost premiată la gala APTR, «Stop Indiferentei! – Împreună îi putem găsi», am reuşit să rezolvăm o parte dintre cazurile prezentate şi am primit nenumărate indicii chiar de la telespectatori, pentru ceilalţi copii prezentaţi în campanie.

În cadrul unei alte campanii, «Stop indiferenţei! – Concediază criza », tot cu ajutorul telespectatorilor, am reuşit să găsim un loc de muncă şi să rezolvăm astfel unul dintre cazurile prezentate”, spune Nicoleta Gavrilă – head of the news, Prima TV.