Evenimentul zilei: Ce parere ai despre interventia lui Adrian Cioroianu la Uniunea Europeana pentru a-ti fi restituita medalia?
Andreea Raducan: Ma onoreaza aceasta sustinere. Este un demers pe care merita sa il fac si imi doresc sa aiba un final fericit. Ii multumesc domnului Cioroianu. Citisem, in urma cu cateva saptamani, articolul prin care am inteles ca ma sustine in incercarea mea de a avea un dialog cu CIO si AMA despre momentul Sydney 2000. Initiativa dumnealui ma bucura, cu atat mai mult cu cat este prima reactie oficiala din partea unor institutiii din Romania.

EVZ: S-au facut si alte demersuri in aceasta privinta?
AR:Pana acum nu am trimis niciun document, nicio scrisoare catre CIO sau catre alte institutii care ar putea avea legatura cu Jocurile Olimpice si cu regulamentul de organizare a acestora. M-am documentat, am incercat sa aflu ce s-a intamplat atunci, ce documente oficiale au fost emise. In egala masura, am vrut sa stiu care este realitatea legata de aceasta substanta, pseudoefedrina. In urmatoarele zile intentionez sa contactez medici din apropierea FIG sau CIO – AMA, personalitati care la Sydney au avut reactii favorabile mie sau cu sprijinul carora am continuat finalele pe aparate.

EVZ: Dupa ce ti-a fost retrasa, medalia a revenit Simonei Amanar. Crezi ca va avea ceva de spus in aceasta privinta?
AR: Cu siguranta. Din cate stiu, Simona a afirmat ca a luat aceasta medalie in numele Romaniei. Cred ca ma va sustine si ca si ea isi doreste ca totul sa se termine bine.

EVZ: Crezi ca vei primi inapoi medalia?
AR:
Sper foarte mult! Pana acum, oamenii cu care am vorbit au fost deschisi colaborarii si pozitivi si mi-au dat curaj si elan pentru a merge mai departe.

EVZ: Planuri?
AR: Am inceput scoala, master  in jurnalism la Universitatea Bucuresti, saptamana viitoare voi pleca intr-o scurta vacanta cu mama si fratele meu, iar la sfarsitul lunii aprilie intentionez sa merg la Amsterdam pentru Campionatele Europene- sef de galerie!

Cititi si "Adrian Cioroianu intervine la UE pentru Andreea Raducan"