Evenimentul Zilei > Actualitate > Prima autopsie la un pacient omorât de coronavirus. Ce spune raportul
Prima autopsie la un pacient omorât de coronavirus. Ce spune raportul

Prima autopsie la un pacient omorât de coronavirus. Ce spune raportul

Rezultatele primei autopsii efectuate pe un pacient decedat din cauza coronavirsului au fost publicate de oamenii de știință chinezi. Agențiile de presă din China scriu că s-a analizat efectul coronavirusului asupra plămânilor, ficatului și inimii.

Au fost luate mostre din plămânii, ficatul și inima unui bărbat de 50 de ani, care a fost spitalizat în 21 ianuarie și care a murit 14 zile mai târziu, potrivit raportului publicat de Lancet și preluat de agenția Xinhua.

La momentul internării în spital, pacientul avea febră, tușea, era slăbit și prezenta dificultăți de respirație, se arată în raportul echipei de medici din Centrul Medical Cinci al Spitalului General PLA din China, arată libertatea.ro.

Pacientului i s-a dat oxigen și i s-a administrat un tratament compus din antivirale cu interferon alfa-2b, lopinavir/ ritonavir (care se administrează pacienților infectați cu virusul HIV).

Potrivit raportului efectuat în urma autopsiei, eșantionul luat din plămâni arăta că pacientul a suferit de o tulburare respiratorie acută, cu asemănări din patologia infecțiilor cu SARS și MERS.

Ficatul prezenta o steatoză microvasculară moderată, dar nici o evidență care să indice că aceasta fusese provocată de infecția cu coronavirus sau de medicamentele administrate, se mai arată în raport.

În ceea ce privește inima, nu au fost modificări care să arate că această infecție cu coronavirusul ar putea avea efecte asupra inimii, mai spune libertatea.ro.

Raportul mai arată că limfopenia (dezechilibru în care nivelul de limfocite este foarte scăzut), ca o trăsătură comună în cazul celor infectați cu virusul COVID-19 (coronavirusul), poate fi un factor critic asociat cu severitatea bolii și mortalitatea.

Cercetătorii speră ca aceste rezultate să ajute la îmbunătățirea tratamentelor pentru cazurile de coronavirus și să reducă mortalitatea.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: