Evenimentul Zilei > Actualitate > Previziuni sumbre după ridicarea restricțiilor. Arafat: „Nimic nu este clar deocamdată”
Previziuni sumbre după ridicarea restricțiilor. Arafat: „Nimic nu este clar deocamdată”

Previziuni sumbre după ridicarea restricțiilor. Arafat: „Nimic nu este clar deocamdată”

Secretarul de stat, Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a a afirmat, că situaţia călătoriilor în afara României pe parcursul acestui an este una delicată.

Potrivit lui Arafat, este posibil ca românii să fie un pi reticenți la călătoriile peste hotare imediat după ce se vor ridica restricțiile

„Este posibil să existe o relaxare a călătoriilor în scop turistic, dar tot limitat va fi dreptul de a ieși din țară. Eu cred că în primul rând oamenii nu vor călători. Va exista o temere în privința acestui virus. Nimic nu este clar deocamdată.

Noi am zis că este posibil să avem o revenire a virusului în toamnă, încă nu știm cum se va comporta, deci oricând poate exista o urcare a numărului de cazuri și atunci trebuie să fim pregătiți să luăm măsurile care se impun, adică noi restricții”, a spus secretarul de stat Raed Arafat.

Cu o zi înainte, şeful DSU vorbea despre momentul în care restricţiile vor fi relaxate, moment care nu ar trebui să fie privit cu atât de multă bucurie.

„Chiar dacă vom relaxa, şi asta a zis-o şi preşedintele Franţei, relaxarea nu înseamnă că ne întoarcem perfect la ce era înainte. Relaxarea este cu măsuri, cu măsuri compensatorii, cu măsuri care poate vor fi deranjante, că trebuie să porţi mască sau ceva peste nas şi gură oriunde te duci, într-un autobuz, într-un loc public.

Vor fi nişte restricţii încă pe anumite activităţi, chiar dacă se relaxează în mare măsurile care au fost luate. Acest lucru trebuie aşteptat. Totul depinde de cum evoluează în următoarele 2-3 săptămâni situaţia. Dacă evoluează spre bine şi facem cu cap ieşirea din măsurile astea, înseamnă că suntem chiar de felicitat la nivel naţional. Dacă ne grăbim sau dacă luam măsuri grăbite, sub presiune, şi ieşim prea devreme sau ieşim incorect, riscul este să se întoarcă împotriva noastră”, spunea Arafat, potrivit romaniatv.net