Evenimentul Zilei > Actualitate > Preţul caselor în construcţie, la fel ca al celor finalizate
Preţul caselor în construcţie, la fel ca al celor finalizate

Preţul caselor în construcţie, la fel ca al celor finalizate

Costurile de construcţie sunt mai mici, dar preţurile nu dărâmă ofertele actuale; deja finalizate - locuinţele care se dezvoltă în această perioadă au preţuri în jurul a 900 de euro/mp.

Casele noi, nefinalizate încă, revin la vânzare pe piaţa imobiliară – o nouă generaţie de apartamente construite pe timp de criză va debuta la târgul imobiliar care se deschide astăzi la Palatul Copiilor.

În noua viziune, locuinţele de două camere se situează în jurul sumei de 60.000 de euro, garantaţi prin programul„Prima casă” şi pot fi, în unele cazuri, achiziţionate în diferite stadii de finalizare. Cei interesaţi pot studia primele mostre ale actualelor strategii în cadrul Project Expo.

Locuinţe la periferie

Noile locuinţe sunt amplasate la periferia Capitalei şi au preţuri de circa 900 de euro/mp. Unul dintre complexuri este Metropolitan Residence, situat în Popeşti Leordeni, chiar la graniţă cu sectorul 4.

„Sunt patru blocuri, cu 96 de apartamente cu două şi trei camere. La târg vom avea o reducere de 5.000 de euro”, spune Giulio Angheloiu, de la agenţia Premier Service. Potrivit acestuia, clienţii vor plăti 65.000 de euro pentru două camere şi 75.000 de euro pentru trei camere, preţuri ce includ şi un loc de parcare. Imobilele vor fi gata în următoarele trei luni.

Un alt ansamblu de circa 500 de apartamente „creşte” în Bragadiru, prin investiţia unui fond finlandez. „Construcţia va fi lângă un alt proiect, Fortuna Residence, care s-a vândut. Faţă de perioada în care a fost acela ridicat, acum preţurile pe metru pătrat sunt mult mai mici, cu până la 30% – manopera, costul materialelor de construcţie. În plus, şi suprafeţele sunt mai restrânse”, spune Nicu Stângă, de la agenţia Premium Imobiliare.

Preţurile pornesc de la 41.000 de euro pentru o garsonieră şi ajung la 88.000 de euro pentru un apartament de trei camere. Primele două blocuri vor fi gata la finele anului.

Reducere de până la 40%

Case mai ieftine, în funcţie de nivelul finisajelor – asta promovează Impact în cadrul complexului Greenfield. Conceptul „do it yourself” menţionează că preţul e cu 40% mai mic dacă locatarul se ocupă de compartimentarea interioară a apartamentului, îl echipează şi-l finisează. Reducerea e de 30% dacă îl echipează şi-l finisează şi de 10% pentru finisaje.

Tot la Project Expo, clienţii vor putea cumpăra în rate terenuri în zona Braşovului. „Pentru 500 mp se plătesc 500 de euro avans şi câte 50 de euro/lună în următorii zece ani”, explică Adrian Danet, de la Braşov Invest. Târgul va putea fi vizitat de azi şi mâine, între 10.00 şi 18.00, şi duminică până la 17.00.

EXPOZIŢII

Vacanţe şi iahturi pentru bucureşteni

Sfârşitul de săptămână îi întâmpină pe locuitorii Capitalei cu alte două expoziţii – este vorba despre Târgul de Vacanţe, de la Romaero, Târgul de Turism (Travel City) şi Romanian Boat Show, care vor avea loc la Băneasa Shopping City.

La Târgul de Vacanţe de la Romaero vor participa 35 de agenţii membre ale Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism şi reprezentanţi ai altor asociaţii de profil, care vor veni cu ultimele oferte pentru concediul de vară şi reduceri pe perioada expoziţiei de până la 15%. Vizitatorii vor avea acces în intervalul 10.00-19.00, cu un bilet de 5 lei.

Vedete vor fi ofertele care promovează litoralul, atât cel românesc, cât şi celelalte care-i atrag în mod special pe turiştii români. Este vorba despre Bulgaria, Turcia şi Grecia. Operatorii spun că deocamdată nu sunt şanse ca acest top să se modifice, în ciuda evenimentelor din Grecia.

La Băneasa, plimbarea printre standurile cu oferte turistice va fi gratuită. Se va taxa însă cu 15 lei intrarea la cel mai mare târg de iahturi, ambarcaţiuni şi accesorii pentru sporturile nautice. Acesta va putea fi vizitat între orele 10.00 şi 20.00.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: