Preţ prohibitiv pentru un meci pe "Naţional Arena"

Preţ prohibitiv pentru un meci pe "Naţional Arena"

Sorin Oprescu, primarul Capitalei, susţine că echipele care vor dori să joace pe cel mai modern stadion din ţară trebuie să plătească o chirie de 75.000 de euro pentru o partidă.

Echipele care şi-au manifestat intenţia de a se muta cu arme şi bagaje pe noul "Naţional Arena" şi-ar putea pune pofta în cui. Sorin Oprescu, primarul Capitalei, a anunţat miercuri seară, la Realitatea TV, că preţul pentru închirierea arenei pentru un meci va fi de 75.000 de euro!

"Nu am discutat încă detaliile de preţ, de închiriere pentru o partidă de fotbal, însă suma va fi în jur de 75.000 de euro pe meci. Numai ca să aprinzi şi să stingi luminile pe stadion pentru 90 de minute costă 60.000 de euro", a spus Sorin Oprescu.

La primele discuţii cu cluburile, preţul anunţat a fost de circa 35.000 de euro pe partidă. Noul cost estimativ le dă planurile peste cap "granzilor" din Bucureşti.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aberant: Steaua joacă în cupele europene la Cluj

Steaua a renunţat în această vară la stadionul din Ghencea dintr- un capriciu al patronului Gigi Becali, care s-a considerat jecmănit de MApN, proprietarul arenei, care-i cerea o chirie lunară de 21.600 de euro. Pentru aceşti bani, "roş-albaştrii" jucau câteva meciuri interne şi internaţionale, dar se foloseau şi de terenurile de antrenament, aveau loc de pregătire pentru juniori şi, în plus, ob ţineau bani frumoşi din magazinul şi muzeul clubului deschise acolo.

Orgoliul prostesc al lui Becali a dezrădăcinat Steaua de locul marilor sale victorii. În campionat, Steaua va juca în continuare la Buzău, iar pentru cupele europene s-a obţinut acordul celor de la CFR Cluj. E greu de crezut că fanii îşi vor mai urma echipa favorită până în "Gruia". Apropiaţii lui Becali au încercat să-l facă să se răzgândească şi să aducă echipa înapoi în Ghencea, dar fostul oier nu se lasă înduplecat.

Rapidul merge în Banat

Rapid plătea 2.000 de euro chirie pentru arena din Giuleşti, dar acum se află în război cu Ministerul Transporturilor, proprietarul bazei, din cauza datoriilor acumulate.

George Copos, patronul giuleştenilor, susţine că poate scoate banii de chirie dacă va juca pe cea mai modernă arenă a ţării: "La jocurile internaţionale am putea obţine venituri de aproape 140.000 de euro, iar la partidele din Liga I am putea încasa circa 70.000 de euro.

Sorin Oprescu a greşit când a anunţat această chirie". Giuleştenii vor juca la Timişoara partidele din Liga Europa. Nu am discutat încă detaliile de preţ, de închiriere pentru o partidă, însă suma va fi în jur de 75.000 de euro pe meci. Numai să aprinzi luminile costă 60.000 de euro.“ SORIN OPRESCU primarul oraşului Bucureşti

CONSECVENŢI

"Câinii" rămân în "Groapă"

Dinamo şi-a manifestat dorinţa de a organiza meciurile internaţionale şi derby-urile din Liga I pe cea mai mare arenă a ţării, dar, la acest preţ, şefii şi-ar putea revizui doleanţele.

Media spectatorilor la meciurile "câinilor" din ultimii ani a fost foarte scăzută, deci sunt şanse mici să fie acoperită măcar chiria. Clubul traversează o criză financiară, iar o chirie de 75.000 de euro înseamnă enorm pentru bugetul ciuntit al grupării "roş-albilor". Oţelul a anunţat că ar vrea să dispute meciurile din grupele Ligii Campionilor tot acolo, dar ar putea alege, până la urmă, varianta Piatra-Neamţ.