Magnatul, care a schimbat drastic campania republicană prin comentarii controversate despre eroi de război şi mexicani, s-a aflat în centrul atenţiei, scrie mediafax.ro.

El a fost criticat de către Senatorul Rand Paul din Kentucky pentru faptul că a fost singurul participant la dezbatere care a refuzat să-i susţină pe oricare dintre contracandidaţii săi care ar obţine nominalizarea Partidului Republican în cursa pentru Casa Albă.

Spectatorii dezbaterii l-au huiduit pentru acest refuz.

Cei zece candidaţi de pe scena de la Cleveland au fost selectaţi de postul Fox News pe baza ultimelor sondaje la nivel naţional.

În cele 90 de minute de dezbateri, care au început la ora locală 21.00 (4.00, ora României), candidaţii au încercat să se demarce de adversari, fără menajamente, având în vedere numărul mare de pretendenţi din tabăra republicană.

La finalul dezbaterii, comentatorii au salutat imediat prestaţiile senatorului Marco Rubio din Florida şi guvernatorului statului Ohio John Kasich.

Însă foştii guvernatori ai Floridei Jeb Bush şi Wisconsinului Scott Walker – favoriţi, alături de Trump – au eşuat să le ofere susţinătorilor lor momente remarcabile.

– "N-am timp de corectitudine politică totală", a declarat Trump când a fost întrebat despre afirmaţiile sale misogine